r
Nosalty Logó

Normandiai almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Normandiai almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 3265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót és a vajat késes betétű robotgépben morzsás keverékké összedolgozzuk.
  2. Átöntjük egy tálba, és a tojássárgákkal, meg esetleg 1-2 evőkanál hideg vízzel gyorsan tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát gombóccá formáljuk, folpack-ba csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Közben az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A citrom héját megreszeljük.
  5. Az almaszeletek 1/4-ét megcsepegtetjük kevés citromlével, és betesszük a hűtőbe.
  6. A többi almához hozzákeverjük a reszelt citromhéjat.
  7. A vajat megolvasztjuk egy lábosban, hozzáadjuk a citromhéjas almát, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, 1 dl vizet és a cukrot. Lefedve, de néha megkeverve, mérsékelt lángon puhára pároljuk, aztán nagy lángon, fedő nélkül pár percig tovább főzzük, hogy szinte teljesen elfője a levét. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük az almapálinkát, botmixerrel összepürésítjük.
  8. A sütőt előmelegítjük, kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kb. 5 cm magas gyümölcstortaformát.
  9. A tésztát kivesszük a hűtőből. Enyhén lisztes nyújtódeszkán, enyhén lisztes nyújtófával a gyümölcstortaforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy jusson a forma peremére is, és kibéleljük vele a tortaformát.
  10. Több helyen megszurkáljuk villával, majd sütőpapírt terítünk rá, a papírra nehezékül rizst öntünk, és 10 percig így sütjük.
  11. További 5 percig sütőpapír nélkül sütjük, majd azon forrón, vékonyan lekenjük tojásfehérjével, és kicsit hagyjuk kihűlni.
  12. Az elősütött tésztába belesimítjuk az almapürét, szépen elrendezzük rajta a félretett almaszeleteket, amelyekre rámorzsolunk 3 dkg vajat, rászórunk 2 ek cukrot.
  13. A lepényt kb. 40 perc alatt megsütjük. Mikor kész, az alma aranybarna színű rajta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9223
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 2010-es Stahl magazin őszi számát lapoztam át újra a napokban. Azonnal megakadt a szemem ezen az almás gyönyörűségen, ami rögtön belopta magát a szívembe: francia recept, szezongyümölcsből. Irány a konyha! Várakozásaimnak megfelelően isteni finom lett, azonnal elfogyott az utolsó morzsáig!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...