r
Nosalty Logó

Női szeszély egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Női szeszély egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Összesen 4632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 4632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a margarinnal (vagy vajjal) elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, a tojássárgákat, és összegyúrjuk.
  2. Körülbelül 15 percet pihentetjük a hűtőben, ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  3. Kinyújtjuk a tésztát. Ez a mennyiség körülbelül egy 25x30 cm-es tepsibe elegendő.
  4. Elősütjük a tésztát. (Ez kb. 10 perc)

A kenéshez

  1. Ezután rákenjük a baracklekvárt (vagy ízlés szerint bármilyet), majd rásimítjuk a cukorból és tojásfehérjéből keményre vert habot. Mérsékeljük a sütőt körülbelül 100°C-ra.
  2. Addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 20840
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még kiskoromban, Apukám csinálta ezt a receptet, ezt kifejezetten mindig Ő. :)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...