Női szeszély ahogy Györgyi készíti
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
14 dkg margarin
-
7 db tojássárgája
-
14 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
A tetejére
-
7 db tojásfehérje
-
14 dkg cukor
577
Kalória
11.3g
Fehérje
77.3g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
64.8g
Víz
253.2g
Koleszterin
813.3mg
Rost
55.2g
Cukor
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
23g margarin167 kcal
-
23g tojássárgája75 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
46 kcal
-
47g tojásfehérje24 kcal
-
23g cukor90 kcal
Összesen
577
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
140g margarin1004 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
140g cukor542 kcal
Összesen
3473
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
13g margarin93 kcal
-
13g tojássárgája42 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
9.3g sárgabaracklekvár26 kcal
-
25.9g tojásfehérje13 kcal
-
13g cukor50 kcal
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
577
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 152.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1860.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.7 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 388.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1193 mg
-
Retinol - A vitamin: 1595 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 977 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1557 micro
Összesen
3473
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
321
kcal
Elkészítés
A tésztához
- 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
- Sütőben szinte készre sütjük. Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral kőkeményre felverjük.
- Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 5-6 percre, amíg szép színt kap a teteje.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24×34
Férjem kedvenc süteménye, pillanatok alatt el tud tűntetni egy tepsivel belőle. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!