r
Nosalty Logó

Néró 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2049 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 6552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 452 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukrot a lágy margarinnal habosra keverjük robotgéppel. (kb. 10 perc)
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kihabosítjuk vele a masszát.
  3. A citromhéjat és vaníliás cukrot is hozzákeverjük, végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet.
  4. Simacsöves nyomózsákba tesszük a kész tésztát, és félgömböket (kb. 10 ft-os nagyságúakat) nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Előmelegített sütőben kisütjük mindet. Nekem két és fél tepsivel. A sütik közt hagyjunk elég helyet, mert a massza sütés közben terül kissé.
  6. Ha kihűlt, akkor lekvárral összeragasztunk két-két darabot, hűtőben dermesztjük egy fél órán át, majd gőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük. Ehhez készíthetünk sütőpapírból kicsi zacskót, kivágjuk a végét, és becsíkozzuk a csokoládéval a sütiket. Ha mártani szeretnénk őket, akkor több csokoládéra lesz szükség.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 42019
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Tölthetjük más lekvárral is vagy párizsi krémmel, pralinékrémmel. Kimárthatjuk csokoládéban félig vagy teljesen. Én a fenti mennyiségeket elfeleztem, az egyik felébe kakaóport kevertem (3 dkg-ot, ezt a  mennyiséget a lisztből levettem), így készültek a csokoládés nérók. Ezt viszont fehér csokoládéval csíkoztam be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mátrába bentünk kirándulni barátaimmal, oda vittem ezt a remek süteményt. Mint általában a teasütik, ez is elég munkaigényes volt, de megérte. Két nappal a kirándulás előtt készítettem, a kirándulásra szépen megpuhultak.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...