Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz
Hozzávalók
-
105 g mandulaliszt
-
105 g porcukor
-
100 g tojásfehérje
-
100 g cukor
-
3 ek eperdzsem
-
100 g fehér csokoládé
-
50 g habtejszín
-
15 g vaj
-
2 kávéskanál ételfesték
175
Kalória
4.7g
Fehérje
26.3g
Szénhidrátok
6g
Zsír
11.8g
Víz
9.1g
Koleszterin
2.6g
Rost
24.6g
Cukor
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
9g mandulaliszt25 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g eperdzsem14 kcal
-
45 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
175
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
105g mandulaliszt297 kcal
-
105g porcukor406 kcal
-
100g tojásfehérje52 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g eperdzsem167 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
2102
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
16.5g mandulaliszt47 kcal
-
16.5g porcukor64 kcal
-
15.7g tojásfehérje8 kcal
-
15.7g cukor61 kcal
-
9.4g eperdzsem26 kcal
-
15.7g fehér csokoládé85 kcal
-
7.9g habtejszín23 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
331
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
175
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 849 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.1 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 31 mg
Víz
-
Összesen 141.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2102
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
331
kcal
Elkészítés
- Első lépésben a porcukrot és a mandulát kávédarálón együtt mégegyszer átdaráljuk, hogy minél finomabb legyen, majd átszitáljuk egy tálba.
- A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett csípősre melegítjük (55-60 fokig). Ezután kemény habbá verjük.
- A kész tojásfehérjét a mandulalisztbe óvatosan beleforgatjuk, mikor már nagyjából elkeveredett, kettéosztjuk a tésztát, és ekkor tesszük bele az ételfestékeket.
- A két masszát óvatosan elkeverjük addig, amíg a spatuláról szépen lefolyik a massza, le tudunk vele írni egy nyolcast. Nagyon vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!
- A kész masszákat habzsákba töltjük és sablonra helyezett teflon vagy szilikonlapra kis köröket nyomunk.
- Ezután alaposan az asztalhoz "csapkodjuk" a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak, ami megmaradt óvatosan kiszúrjuk. 30-60 percig pihentetjük, szárítjuk, amíg hozzáérve nem ragad a massza az ujjunkhoz.
- Pihentetés után 130 fokon 25-30 percig sütjük alsó-felső sütésen. Akkor jó, ha hozzáérve nem remegnek a talpak.
- Elkészítjük a csokoládéganache-t: a hozzávalókat mikróban vagy gőz felett összemelegítjük, majd folpackkal lefedve hűtőbe tesszük hűlni.
- Ha megsültek és kihűltek a héjak és a ganache is jó, betöltjük a macaronokat. Párosítjuk a héjakat, szélére ganache-t, közepére eperdzsemet nyomunk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 90 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb a francia habcsókos macaron készítésnél! Kezdőknek is bátran ajánlom!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!