r
Nosalty Logó

Német vajas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Német vajas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Összesen 2884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt kevés cukorral, a mélyedésbe öntjük, megszórjuk kevés liszttel, lefedve 15 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót, sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett munkalapon a tésztát 20x30 cm méretűre kinyújtjuk, és egy vajjal kikent tepsibe rakjuk. Lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A rátéthez a vajat csipet sóval krémesre keverjük, nyomózsákba töltjük.
  4. Két ujjal (kb. 1 cm távolságra egymástól) a tésztába mélyedéseket nyomunk a tepsi aljáig.
  5. A vajat a mélyedésekbe nyomjuk, majd megszórjuk a mandulával és a fahéjjal elkavart cukorral.
  6. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 5 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 12-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6959
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy klasszikus német sütemény. A sütemény felső része ropogós, aranybarna, és belül finom puha kell legyen. 10x6 cm-es szeletekre vágjuk, és egy csésze kávé vagy tea mellé tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...