r
Nosalty Logó

Német vajas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Német vajas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Összesen 2884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt kevés cukorral, a mélyedésbe öntjük, megszórjuk kevés liszttel, lefedve 15 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót, sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett munkalapon a tésztát 20x30 cm méretűre kinyújtjuk, és egy vajjal kikent tepsibe rakjuk. Lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A rátéthez a vajat csipet sóval krémesre keverjük, nyomózsákba töltjük.
  4. Két ujjal (kb. 1 cm távolságra egymástól) a tésztába mélyedéseket nyomunk a tepsi aljáig.
  5. A vajat a mélyedésekbe nyomjuk, majd megszórjuk a mandulával és a fahéjjal elkavart cukorral.
  6. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 5 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 12-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6948
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy klasszikus német sütemény. A sütemény felső része ropogós, aranybarna, és belül finom puha kell legyen. 10x6 cm-es szeletekre vágjuk, és egy csésze kávé vagy tea mellé tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...