r
Nosalty Logó

Német ropogós perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Német ropogós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5115.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    3270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére szórjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, és a vizet hozzáöntve pár mozdulattal lágy tésztát gyúrunk.
  2. Belegyúrjuk a zsírt is, majd a robotgép dagasztókarja segítségével kidolgozzuk a tésztát.
  3. Meleg helyen addig kelesztjük, míg harmadával-felével megnő a térfogata (fél-egy óra, időnk függvényében).
  4. Alaposan lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, melyekből hosszú, vékony szálakat sodrunk és pereceket formázunk.
  5. A mézet és az ecetet alaposan elkeverjük, ezzel kenjük meg a péksütik tetejét, majd ízlés szerint szórjuk őket nagyszemű sóval, reszelt sajttal, napraforgómaggal, tökmaggal, szezámmaggal, köménymaggal, mákkal, lenmaggal... (Bocs, ha kihagytam valamit :)
  6. A hideg sütő oldalát áttöröljük nedves ronggyal, majd betesszük a tepsit a perecekkel, és csak akkor gyújtjuk be a sütőt.
  7. 230 fokig melegíthetjük, de nem baj, ha nem éri a teljes hőfokot, a perecek 30-35 perc alatt mindenképp megsülnek. Azért érdemes egyet feláldozni, eltörni, megnézni, nem nyers-e.
  8. Ha elkészültek, a sütőt lekapcsoljuk és még 5 percig bennhagyjuk a tepsit.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23266
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Langyosan, vajjal, Bertolli margarinnal kenve...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Az őszi alkalom után pár hete megejtettük a tavaszi égetős akciót is a kertben. Eltüzeltük a felhalmozódott ágakat, lombokat, és az alkalmat kihasználva ismét sütöttünk hotdog kiflit is a parázs felett. Ajánlom mindenkinek ezt a módszert, fantasztikus a kissé szenes hotdog, ráadásul "gyárilag" van benne lyuk a virslinek, ugyanis a tésztát nyársra tekerve sütjük. Na, de most nem ez a téma. A lényeg, hogy a hotdog kiflik receptjét egy Unser Backbuch című, müncheni kiadású opuszból szerezte a család, s mikor legutóbb én dobtam össze a tésztát, a könyvet átlapozva rájöttem, milyen jó kis sütendő finomságok szerepelnek benne. Minden némettudásomat (és egy szótárt) latba vetve a szimpatikus recepteket lefordítottam, s most került sor az elsőre. Az eredeti cím Krustenbrötchen, ebből is látszik, hogy nemcsak perec-, hanem zsömleformára is alakíthatjuk a ropogós péksütiket. A mai ebéd után pedig az is megállapítható, hogy a recept megtanulása simán lehetne a "Hogy szelidítsünk német gyerekeket?"-kurzus első órájának anyaga...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...