r
Nosalty Logó

Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Összesen 395 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Összesen 1575 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Összesen 504 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 395 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1575 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 504 kcal

Hozzávalók

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Elkészítés

Az "alaphoz"

  1. Vizet forralok, és elmerítem benne a napraforgómagokat fél órára, addig is lecsepegtetem a vörösbabokat, és belepréselem a fokhagymagerezdeket, majd felolvasztom a margarint.
  2. A magocskáimat - miután kissé megduzzadtak és megpuhultak - egy erőteljes turmixgépben összeturmixolom minden egyéb összetevővel.
  3. Három köralakú süteményszaggató formát, vagy egy mini tortagyűrűt kibélelek sütőpapírral, alaposan megtömöm őket a sűrű, homogén masszával, majd elegyengetem. Letakarom egy fóliával, és a hűtőbe küldöm - legalább egy napra keményedni. Szuper-gyors verzióban a mélyhűtőbe is mehet, de valamikor félidő tájt érdemes átkeverni mixerben.
  4. Összeolvasztom a sárgás növényi zsírhoz való összetevőket, majd lekapva a fóliát meglocsolom vele a terrine tetejét, és visszadugom a hűtőbe.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4048
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirítós kaláccsal, lilahagyma-lekvárral, erdeigyümölcs-dzsemmel (még egy kis Tokajival kikeverve) és egy könnyű ruccola salátával, balzsamecetes-juharszirupos öntettel durván kimaxolja a posh nasi fogalmát.

Hozzávalók

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...