r
Nosalty Logó

Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

395
Kalória
15g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
9.4g
Víz
-
Koleszterin
7.2g
Rost
1.7g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Összesen 395 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Összesen 1575 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Összesen 504 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 395 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1575 kcal
  • 20% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 504 kcal

Elkészítés

Az "alaphoz"

  1. Vizet forralok, és elmerítem benne a napraforgómagokat fél órára, addig is lecsepegtetem a vörösbabokat, és belepréselem a fokhagymagerezdeket, majd felolvasztom a margarint.
  2. A magocskáimat - miután kissé megduzzadtak és megpuhultak - egy erőteljes turmixgépben összeturmixolom minden egyéb összetevővel.
  3. Három köralakú süteményszaggató formát, vagy egy mini tortagyűrűt kibélelek sütőpapírral, alaposan megtömöm őket a sűrű, homogén masszával, majd elegyengetem. Letakarom egy fóliával, és a hűtőbe küldöm - legalább egy napra keményedni. Szuper-gyors verzióban a mélyhűtőbe is mehet, de valamikor félidő tájt érdemes átkeverni mixerben.
  4. Összeolvasztom a sárgás növényi zsírhoz való összetevőket, majd lekapva a fóliát meglocsolom vele a terrine tetejét, és visszadugom a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Pirítós kaláccsal, lilahagyma-lekvárral, erdeigyümölcs-dzsemmel (még egy kis Tokajival kikeverve) és egy könnyű ruccola salátával, balzsamecetes-juharszirupos öntettel durván kimaxolja a posh nasi fogalmát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sültzeller-hummusz

Ez a sültzeller-hummusz egy egyszerű és finom mártogatós, ami pillanatok alatt elkészül. Tökéletes salátákhoz, piknikre és szendvicsekhez, ezért készíts rögtön egy nagyobb adagot, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!