r
Nosalty Logó

Nektarinos kalácspuding habcsók kalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nektarinos kalácspuding habcsók kalappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2700.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1634 micro
Összesen 2678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. A kalácsot szeleteljük fel, rétegezzük egy kisebb tűzálló tál aljára. Nem kell kivajazni!
  2. Keverjük el a tejet a kristálycukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a 3 tojássárgájával. Öntsük a keveréket a kalácsra.
  3. Szórjuk rá egyenletesen a málnát, helyezzük rá a gerezdekre vágott nektarint, tegyük a sütőbe, és süssük 15 percig.
  4. Míg sül, elektromos habverővel kezdjük el habnak felverni a szobahőmérsékletű tojásfehérjét. Amikor már habos, de még nem kemény, púpozott evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden kanál cukor között verjük kb. 1 percet a habot, amíg fényes, sűrű, vágható masszát kapunk.
  5. Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük a tetejére a cukros tojáshabot (tajtékosra formázzuk), és tegyük vissza sülni 15 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6381
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Ajánló

Én vaníliás kalácsból készítem, ami már magában is édes, így a tejbe már csak vaníliás cukor kerül. Langyosan és hidegen is nagyon-nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szükségem volt egy "majdnem" tortára, aminek az elkészítésére szűk egy óra állt a rendelkezésemre. Ez a fantasztikus kalácspuding minden kritériumnak megfelelt, "majdnem" tortának nézett ki, szépséges volt a habcsók sapkája, isteni volt az íze, és a rendelkezésre álló időn belül elkészült:). Tényleg nagyon finom, könnyed, nyári desszert...Az eredeti recept Dolce Vita blogjáról származik, köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...