Nektarinos kalácspuding habcsók kalappal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
670
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2678
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 177.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
670
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 95.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2700.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.1 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 710.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 583 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 789 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1634 micro
Összesen
2678
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt. A kalácsot szeleteljük fel, rétegezzük egy kisebb tűzálló tál aljára. Nem kell kivajazni!
- Keverjük el a tejet a kristálycukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a 3 tojássárgájával. Öntsük a keveréket a kalácsra.
- Szórjuk rá egyenletesen a málnát, helyezzük rá a gerezdekre vágott nektarint, tegyük a sütőbe, és süssük 15 percig.
- Míg sül, elektromos habverővel kezdjük el habnak felverni a szobahőmérsékletű tojásfehérjét. Amikor már habos, de még nem kemény, púpozott evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden kanál cukor között verjük kb. 1 percet a habot, amíg fényes, sűrű, vágható masszát kapunk.
- Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük a tetejére a cukros tojáshabot (tajtékosra formázzuk), és tegyük vissza sülni 15 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x15
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6387
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Ajánló
Én vaníliás kalácsból készítem, ami már magában is édes, így a tejbe már csak vaníliás cukor kerül. Langyosan és hidegen is nagyon-nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szükségem volt egy "majdnem" tortára, aminek az elkészítésére szűk egy óra állt a rendelkezésemre. Ez a fantasztikus kalácspuding minden kritériumnak megfelelt, "majdnem" tortának nézett ki, szépséges volt a habcsók sapkája, isteni volt az íze, és a rendelkezésre álló időn belül elkészült:). Tényleg nagyon finom, könnyed, nyári desszert...Az eredeti recept Dolce Vita blogjáról származik, köszönet érte!