Négylapos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boboj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
3g szalalkáli0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
18g tojás23 kcal
A töltelékhez
Összesen
1017
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
15g szalalkáli0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
Összesen
6106
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.6g szalalkáli0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
A töltelékhez
Összesen
230
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
1017
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134 g
Zsír
-
Összesen 265.6 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4512.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 1558 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1337 mg
-
Nátrium 1129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 762.3 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 407 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 1221 mg
-
Retinol - A vitamin: 2540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2038 micro
Összesen
6106
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 g szalalkáli
-
1 dl tej
-
2 db tojás
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A szalakálit feloldjuk az 1 dl tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
- Jól meglisztezett gyúródeszkán a tésztát négy részre osztjuk, és késpenge vékonyságúra nyújtuk egyenként. A nyújtás előtt még egy picit gyúrjuk át a darabokat a jó lisztes deszkán, hadd vegyenek fel még egy kis lisztet, mert így nem fog leragadni a tészta nyújtáskor.
- A tésztát sütőlemezen vagy tepsi hátán sütjük ki, így akkorára nyújtsuk, amekkora felületen sütni fogjuk. Sütőpapírt tegyünk a sütés felületére, és erre fektessük a tésztát. Alsó-felső sütésnél 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig; légkeveréses sütőben 160 fokos előmelegített sütőben 10 percig, gáz sütőben 2-es fokozaton (előmelegítve) 10-15 percig sütjük.
- Készítsünk elő egy asztalterítőt vagy 4db tiszta konyharuhát. Sütés után a tészákat ezekre csúsztassuk rá óvatosan, és itt hagyjuk kihűlni.
- Amíg a tészták hűlnek, készítsük el a tölteléket. A 6 tojás sárgájával, a pudingporral, a porcukorral és az 1l tejjel sűrű krémet főzünk.
- Még így melegen keverjük bele a margarint. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és forgassuk bele a meleg krémbe. Figyelem, a hab belekeverés után fehér pöttyöket fog eredményezni, de ezek később - mire süteményt másnap felvághatjuk - el fognak tűnni!
- Helyezzük az egyik tésztalapot óvatosan egy megfelelő méretű tálcára, és kenjünk rá egy réteget a még meleg krémből. Tegyük rá a második tészát a krémre, óvatosan, könnyedén picit nyomkodjuk meg, hogy a krém mindenhol hozzáérjen. Majd ezt a lapot is kenjük meg krémmel, és ezt folytassuk addig amíg az utolsó lapot - a tetejét - ráhelyezzük a sütire. Tegyük hűvös helyre másnapig. Szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg a tetejét.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x39
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 18383
- Feltöltés dátuma: 2012. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boboj
14 recept
A recept úgy került a látómezőmbe, hogy a páromnak ez volt a kedvenc gyerekkori süteménye. Szereztem is egy receptet hozzá, de amikor megvettem a szalakálit, a csomag hátulján is ugyanaz a recept volt. Ezt készítettem el elsőként, majd a második sütésnél változtattam némely arányon, és így sokkal finomabb lett! Csak ünnepekkor készítem, mert ez a négylapos történet kicsit macerás. :)