r
Nosalty Logó

Négylapos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boboj
Négylapos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.3 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 6106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalakálit feloldjuk az 1 dl tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. Jól meglisztezett gyúródeszkán a tésztát négy részre osztjuk, és késpenge vékonyságúra nyújtuk egyenként. A nyújtás előtt még egy picit gyúrjuk át a darabokat a jó lisztes deszkán, hadd vegyenek fel még egy kis lisztet, mert így nem fog leragadni a tészta nyújtáskor.
  3. A tésztát sütőlemezen vagy tepsi hátán sütjük ki, így akkorára nyújtsuk, amekkora felületen sütni fogjuk. Sütőpapírt tegyünk a sütés felületére, és erre fektessük a tésztát. Alsó-felső sütésnél 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig; légkeveréses sütőben 160 fokos előmelegített sütőben 10 percig, gáz sütőben 2-es fokozaton (előmelegítve) 10-15 percig sütjük.
  4. Készítsünk elő egy asztalterítőt vagy 4db tiszta konyharuhát. Sütés után a tészákat ezekre csúsztassuk rá óvatosan, és itt hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a tészták hűlnek, készítsük el a tölteléket. A 6 tojás sárgájával, a pudingporral, a porcukorral és az 1l tejjel sűrű krémet főzünk.
  6. Még így melegen keverjük bele a margarint. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és forgassuk bele a meleg krémbe. Figyelem, a hab belekeverés után fehér pöttyöket fog eredményezni, de ezek később - mire süteményt másnap felvághatjuk - el fognak tűnni!
  7. Helyezzük az egyik tésztalapot óvatosan egy megfelelő méretű tálcára, és kenjünk rá egy réteget a még meleg krémből. Tegyük rá a második tészát a krémre, óvatosan, könnyedén picit nyomkodjuk meg, hogy a krém mindenhol hozzáérjen. Majd ezt a lapot is kenjük meg krémmel, és ezt folytassuk addig amíg az utolsó lapot - a tetejét - ráhelyezzük a sütire. Tegyük hűvös helyre másnapig. Szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18326
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept úgy került a látómezőmbe, hogy a páromnak ez volt a kedvenc gyerekkori süteménye. Szereztem is egy receptet hozzá, de amikor megvettem a szalakálit, a csomag hátulján is ugyanaz a recept volt. Ezt készítettem el elsőként, majd a második sütésnél változtattam némely arányon, és így sokkal finomabb lett! Csak ünnepekkor készítem, mert ez a négylapos történet kicsit macerás. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...