Négykrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
A torta alapjához
-
33g finomliszt121 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A csíkos részekhez
-
37g tojás46 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g víz0 kcal
-
4 kcal
A vaníliás krémhez
-
42g tej23 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
6 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
A gesztenyés krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
A puncsos krémhez
-
67g tej37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
29 kcal
-
33g vaj239 kcal
A csokis krémhez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
24 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
1807
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
A torta alapjához
-
200g finomliszt728 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
A csíkos részekhez
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
32g víz0 kcal
-
23 kcal
A vaníliás krémhez
-
250g tej140 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
A gesztenyés krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
6g habfixáló22 kcal
A puncsos krémhez
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A csokis krémhez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
6g habfixáló22 kcal
Összesen
10842
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
A torta alapjához
-
6g finomliszt22 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
A csíkos részekhez
-
6.7g tojás8 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A vaníliás krémhez
-
7.6g tej4 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
6g porcukor23 kcal
A gesztenyés krémhez
-
7.6g gesztenyemassza14 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
3g mascarpone12 kcal
-
0.9g habtejszín3 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
A puncsos krémhez
-
12.1g tej7 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.4g puncs pudingpor5 kcal
-
6g vaj43 kcal
A csokis krémhez
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
-
3g mascarpone12 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.9g habtejszín3 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
Összesen
327
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 99.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1303.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 629 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
1807
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 134.4 g
Zsír
-
Összesen 597.6 g
-
Telített zsírsav 305 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7821.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 2244 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 2940 mg
-
Nátrium 1906 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1236 g
-
Cukor 693 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 433.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3841 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 212 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 866 mg
-
Retinol - A vitamin: 3772 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
10842
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
A torta alapjához
-
20 dkg finomliszt
-
8 dkg cukor
-
8 dkg vaj
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojás
A csíkos részekhez
-
4 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
-
2.5 dl tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
A gesztenyés krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 ek porcukor
-
10 dkg mascarpone
-
0.3 dl habtejszín
-
1 teáskanál habfixáló
A puncsos krémhez
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
2 csepp rumaroma
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 csomag puncs pudingpor
-
20 dkg vaj
A csokis krémhez
-
15 dkg étcsokoládé
-
10 dkg mascarpone
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.3 dl habtejszín
-
1 teáskanál habfixáló
Elkészítés
A torta alapjához
- Összegyúrjuk a tészta alapját az alapanyagokból. Kinyújtjuk lisztezett deszkán. A sütőforma alját vajazzuk, lisztezzük. Megszúrkáljuk villával, és aranybarnára sütjük.
- Miután megsült, tortás tálra csúsztatjuk.
- A csíkos részekhez a tojások sárgáját a cukorral, a citromlével fehéredésig verjük. Ezután egyenként belekanalazzuk a forró vizet, amivel továbbverjük pár percig. Majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Végül a habbá vert tojásfehérjét. Elfelezzük. Egyik felébe keverjük a kakaóport.
- Kivajazunk, lisztezünk egy téglalap tepsit. A körlapra sütőpapírt vágunk, csigavonalat rajzolunk (segítségnek), és megfordítjuk. Nyomózsákba tesszük elsőnek a fehér piskótát, és átlós csíkokat nyomunk a négyzetes tepsire. Csigavonalat pedig a kör alakúra. A hézagokat kitöltjük a csokis piskótával. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- A tortakarikát az alap köré állítjuk, pontosan, hogy a krémek ne follyanak majd ki. A nagy piskótalapból olyan csíkokat szabunk, ami a tortakarika belsejébe peremnek beillik.
- A vaníliakrémhez a tejet a liszttel simára keverjük, állandó keverés mellett besűrítjük. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt, lisztes tejet.
- A gesztenyés krémhez elkeverjük a gesztenyét a mascarpone-val, a cukorral, a tejszínnel.
- A puncshoz megfőzzük a cukros tejben a pudinggal elkevert lisztet, ízesítjük rummal. Mikor langyosra hűlt, a vajat hozzákeverjük.
- A csokis krémhez vízgőz fölött olajjal felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a mascarpone-t és a tejszínt habbá verve.
- Belesimítjuk a vaníliakrémet, majd óvatosan a gesztenyéset, utána a puncsosat, legvégül a csokisat. Mindezeket persze óvatosan, hogy a krémek ne keveredjenek össze egymással.
- Legvégén lefedjük a csíkos lappal. Ha magasabb lenne a perem, kicsit vágjunk le belőle.
- Ha akarjuk, tejszínnel kidíszíthetjük a tortánk tetejét, de anélkül is jó.
- Másnap szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14405
- Feltöltés dátuma: 2011. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Lányom 18. születésnapjára készítettem el internetes segítséggel. Én elsőnek a krémeket készítettem el, úgy is mindegyiknek ki kell hűlnie. Nyomózsákot 100 forintosban vettem olcsón kettőt. A krémeket kis ügyességgel kell nyomni. A tetejére dísznek fixálóval vert tejszínhabot tettem. A krémekbe 2 dl tejszínt vertem föl. A karikát másnap vettem le róla. A költséget kb.- ra írtam. Kicsit sokáig tartott, mire készen lettem, de megérte a fáradtságot, mert a krémek ízének kavalkádja ínycsiklandozó lett!