r
Nosalty Logó

Négykrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Négykrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Összesen 1807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Összesen 10842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    597.6 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7821.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2244 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2940 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1236 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3772 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 10842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Elkészítés

A torta alapjához

  1. Összegyúrjuk a tészta alapját az alapanyagokból. Kinyújtjuk lisztezett deszkán. A sütőforma alját vajazzuk, lisztezzük. Megszúrkáljuk villával, és aranybarnára sütjük.
  2. Miután megsült, tortás tálra csúsztatjuk.
  3. A csíkos részekhez a tojások sárgáját a cukorral, a citromlével fehéredésig verjük. Ezután egyenként belekanalazzuk a forró vizet, amivel továbbverjük pár percig. Majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Végül a habbá vert tojásfehérjét. Elfelezzük. Egyik felébe keverjük a kakaóport.
  4. Kivajazunk, lisztezünk egy téglalap tepsit. A körlapra sütőpapírt vágunk, csigavonalat rajzolunk (segítségnek), és megfordítjuk. Nyomózsákba tesszük elsőnek a fehér piskótát, és átlós csíkokat nyomunk a négyzetes tepsire. Csigavonalat pedig a kör alakúra. A hézagokat kitöltjük a csokis piskótával. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  5. A tortakarikát az alap köré állítjuk, pontosan, hogy a krémek ne follyanak majd ki. A nagy piskótalapból olyan csíkokat szabunk, ami a tortakarika belsejébe peremnek beillik.
  6. A vaníliakrémhez a tejet a liszttel simára keverjük, állandó keverés mellett besűrítjük. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt, lisztes tejet.
  7. A gesztenyés krémhez elkeverjük a gesztenyét a mascarpone-val, a cukorral, a tejszínnel.
  8. A puncshoz megfőzzük a cukros tejben a pudinggal elkevert lisztet, ízesítjük rummal. Mikor langyosra hűlt, a vajat hozzákeverjük.
  9. A csokis krémhez vízgőz fölött olajjal felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a mascarpone-t és a tejszínt habbá verve.
  10. Belesimítjuk a vaníliakrémet, majd óvatosan a gesztenyéset, utána a puncsosat, legvégül a csokisat. Mindezeket persze óvatosan, hogy a krémek ne keveredjenek össze egymással.
  11. Legvégén lefedjük a csíkos lappal. Ha magasabb lenne a perem, kicsit vágjunk le belőle.
  12. Ha akarjuk, tejszínnel kidíszíthetjük a tortánk tetejét, de anélkül is jó.
  13. Másnap szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14405
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom 18. születésnapjára készítettem el internetes segítséggel. Én elsőnek a krémeket készítettem el, úgy is mindegyiknek ki kell hűlnie. Nyomózsákot 100 forintosban vettem olcsón kettőt. A krémeket kis ügyességgel kell nyomni. A tetejére dísznek fixálóval vert tejszínhabot tettem. A krémekbe 2 dl tejszínt vertem föl. A karikát másnap vettem le róla. A költséget kb.- ra írtam. Kicsit sokáig tartott, mire készen lettem, de megérte a fáradtságot, mert a krémek ízének kavalkádja ínycsiklandozó lett!

Hozzávalók

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...