r
Nosalty Logó

Néger mosoly

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Néger mosoly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    315.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.4 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 448 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint betesszük egy tálba (amit egy nagy fazék tetejébe is tudunk majd tenni), egy tálcára tesszük a babapiskótákat, és a rummal vagy rumaromával lelocsoljuk.
  2. Kis tálban a tojásokat felverjük.
  3. Ha a margarin felengedett, kissé levesszük a vízről (langyos legyen), és a tojásokat belekeverjük, gyorsan elkeverve, nehogy rántást kapjunk, a víz alatt kisebbre vesszük a lángot, és visszatesszük a fazék tetejére az edényt, beletesszük a hozzávalókat: a porcukrot, mandulaszeleteket, őrölt mandulát, őrölt mogyorót, az aszalt sárgabarackot, a vanília aromát, a kakaóport, sót, lisztet.
  4. A vízgőzön kis lángon, 10 percig, állandó keverés mellett főzzük meg tulajdonképpen a tésztát.
  5. A formát alufóliával kibéleljük, a massza felét beleöntjük, rátesszük a rumaromás babapiskótákat, majd ráöntjük a maradék kakaós masszát, elegyengetjük, hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra múlva kivehető és szeletelhető lesz.
  • Tepsi mérete: 30 x 10
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39335
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

Tejszínhab, ásványvíz. Tipp: lehet a forma közepére csak egy sor babapiskátót tenni egymás tetejére, mi azonban nagy és dupla mosolyt szerettünk volna! :-)) Két gyerek, két nagy mosoly :-))) Aki édesen szereti, tegyen még bele porcukrot, bár így a finom!! Elég tömény, egy szeletnél nem igen lehet többet enni belőle, a kakaópor miatt tényleg sötétbarna a színe, és az íze is kesernyésebb, mondjuk úgy: étcsokis, de ez adja meg a színének és ízének a jellegzetességét. Ha kevesebb kakaóport teszünk bele nem lesz színe, és akkor már nem is néger:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néger mosoly
Éva-Anyóca 350 recept

Megtetszett a recept, gyors, könnyű, egyszerű, és finom:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...