Natúr joghurtos padlizsánkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
232
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
463
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 443.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
232
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 957.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 887.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
463
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt felforrósított grillrácson, vagy grillserpenyőben folyamatos forgatás mellett addig sütjük, amíg héja fekete és hólyagos nem lesz.
- Csap alatt kevés hideg vizet engedünk rá, meghámozzuk, szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük.
- Ezt követően késes aprítóba, vagy turmixba tesszük a padlizsánt a többi hozzávalóval együtt, és szép sima krémmé pürésítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15322
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.
Ajánló
Pirítósra, fehér és barna kenyérre kenve egyaránt finom. A krém természetesen turmix nélkül is elkészíthető. Ekkor aprítsuk fel a padlizsánt, és keverjük el a többi hozzávalóval. Ebben az esetben rusztikusabb hatású lesz a padlizsánkrém.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tavaly nyáron kezdtem el érdeklődni a török (valamint a közel-keleti) konyha remekművei iránt. Kíváncsiságom csak fokozódott. Azóta is élvezettel próbálom ki az általunk kevésbé használt fűszerezéssel, alapanyag kombinációkkal járó ételeket. Nyári időszakban gyakran készítek török ihletésű finomságokat. A padlizsánkrém is a török eredetű joghurtos padlizsánsaláta alapulvételével készült, de végül egy turmix tartályában kötött ki, és ez a krém született belőle:)