Natúr joghurtban pácolt pulyka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
125g pulykamell196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A páchoz
A sütéshez
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
280
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
500g pulykamell785 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A páchoz
A sütéshez
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1121
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
59.7g pulykamell94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A páchoz
A sütéshez
-
1.9g olívaolaj17 kcal
Összesen
134
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 158 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
280
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2392.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1225 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 631.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1121
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
134
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A pulykamellet vékony csíkokra szeleteljük, sóval és őrölt fehérborssal enyhén befűszerezzük. Kis időre állni hagyjuk, amíg a joghurtos pácot összeállítjuk.
- Ehhez a fokhagymákat összezúzzuk, és egy fél citrom levéből 2-3 evőkanálnyit kinyomunk, majd a fokhagymával együtt a natúr joghurthoz keverjük. Végül beletesszük a pulykamell csíkokat is, és jól átforgatjuk a joghurtban, hogy a húst mindenhol érje.A tálat lefedjük, és egy egész éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.
- Másnap egy tűzálló vagy jénai tálat meglocsolunk pár kanál olívaolajjal, és a joghurtos húst belesimítjuk. Előmelegített sütőben alufóliával betakarva 40-50 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy a teteje szép színt kapjon.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 18362
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A natúr joghurtban való pácolás nagyon finom omlóssá teszi a húst. A legjobb az, ha már előző este elkészítjük a pácolást, és lefedve egy egész éjszakát a hűtőszekrénybe tesszük. A joghurtos pác ízesítését sokféleképpen variálhatjuk, nálunk most egy fokhagymás-citromos változat került terítékre.