r
Nosalty Logó

Natúr joghurtban pácolt pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Natúr joghurtban pácolt pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

Összesen 280 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

Összesen 1121 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

Összesen 134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 280 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1121 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A pulykamellet vékony csíkokra szeleteljük, sóval és őrölt fehérborssal enyhén befűszerezzük. Kis időre állni hagyjuk, amíg a joghurtos pácot összeállítjuk.
  2. Ehhez a fokhagymákat összezúzzuk, és egy fél citrom levéből 2-3 evőkanálnyit kinyomunk, majd a fokhagymával együtt a natúr joghurthoz keverjük. Végül beletesszük a pulykamell csíkokat is, és jól átforgatjuk a joghurtban, hogy a húst mindenhol érje.A tálat lefedjük, és egy egész éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.
  3. Másnap egy tűzálló vagy jénai tálat meglocsolunk pár kanál olívaolajjal, és a joghurtos húst belesimítjuk. Előmelegített sütőben alufóliával betakarva 40-50 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy a teteje szép színt kapjon.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18325
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A natúr joghurtban való pácolás nagyon finom omlóssá teszi a húst. A legjobb az, ha már előző este elkészítjük a pácolást, és lefedve egy egész éjszakát a hűtőszekrénybe tesszük. A joghurtos pác ízesítését sokféleképpen variálhatjuk, nálunk most egy fokhagymás-citromos változat került terítékre. 

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...