Natúr fokhagymás kocsonya
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
133g sertésköröm201 kcal
-
167g sertéscsülök232 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
0g só0 kcal
-
583g víz0 kcal
-
1 kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g sertésköröm1204 kcal
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
0g só0 kcal
-
3500g víz0 kcal
-
5 kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.5g sertésköröm22 kcal
-
18.1g sertéscsülök25 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
63.5g víz0 kcal
-
0.5g cseresznyepaprika0 kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 745.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.1 g
Zsír
-
Összesen 158.5 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 982 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5137 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 885 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 2148 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 4471 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
80 dkg sertésköröm
-
1 kg sertéscsülök
-
15 szem fekete bors
-
só ízlés szerint
-
3.5 l víz
Elkészítés
- A húst alaposan lecsutakoljuk, szőrmentesítjük.
- Hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, nagyon kis lángon főzzük tovább. A habját többször leszedegetjük.
- Ha már nem habos, beletesszük a sót, a borsot.
- A fokhagymákat gerezdekre szedjük, nagyjából megpucoljuk (nem baj, ha az utolsó réteg héja rajta marad), és a kocsonyához adjuk.
- Ha a hús már leválik a csontról (ez 4-5 órába is beletelhet), kész a kocsonyánk. Az elfőtt vizet pótoljuk, és hagyjuk hűlni.
- A levet tálakba szűrjük, a húst kicsontozzuk, és a tálakban elosztjuk. Ahogy egyre jobban kihűl, a tetején meghártyásodott zsírt leszedegetjük róla.
- Hideg helyen tartva 1 hétig is eláll.
- Elkészítettem: 31 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 84
- Össznézettség: 42577
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Ajánló
Talán furcsa, hogy csakis fokhagyma van benne, az viszont jó sok. De mégis nagyon finom. Sokan ettek már nálunk kocsonyát, és még senki se hiányolta belőle se a vöröshagymát, se a répát. Van, aki citrommal, sőt, ecettel eszi. Nekem ez megszokhatatlan, de aki így szereti, az esküszik rá. Adhatunk mellé lilahagymát vagy újhagymát, úgy is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szép gyerekkori karácsonyokon, szentestén mindig kocsonya volt nálunk az ünnepi vacsora. Sokan talán furcsálják ezt, de nálunk ez volt a szokás, nem is volt kedvünk mást enni. Karácsonykor vártuk a karácsonyfát a jól ismert régi díszekkel, az angyalka csengőjét, a gyertyák lángját, a fenyőillatot, a "Mennyből az angyalt", amit közösen énekeltünk, az ajándékokat, de ugyanilyen egyértelműséggel vártuk a kocsonyát is vacsorára. Anyukámnak sokat kellett sütnie ünnepekre, mert sokszor 30-35 fős vendégsereg, rokonok, barátok érkeztek hozzánk 25-én Éva, majd 1-2 nap múlva János napot köszönteni. Így a sütikre kellett koncentrálnia, ezért volt pont megfelelő a kocsonya- meg persze a töltött káposzta főzés, hiszen azokkal viszonylag nem volt sok gond. Szerettük nagyon (főleg a levét, ahogy az egy gyerekhez illik), és azóta is ugyanúgy ragaszkodunk hozzá. Karácsonykor el nem maradhat az asztalról a kocsonya. És már nem csak a levét esszük meg szívesen. :)