Narancsszuflé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
A 4 db szufléhoz
-
10g vaj72 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
63g narancslé29 kcal
-
31g tej18 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
9 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
17 kcal
Összesen
691
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
A 4 db szufléhoz
-
40g vaj287 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
250g narancslé118 kcal
-
125g tej70 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
30g grand marnier69 kcal
Összesen
2765
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
A 4 db szufléhoz
-
3.2g vaj23 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
32.1g cukor124 kcal
-
20g narancslé9 kcal
-
10g tej6 kcal
-
4.8g tojássárgája15 kcal
-
19.2g tojásfehérje10 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.8g kukoricaliszt3 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
2.4g grand marnier6 kcal
Összesen
222
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
691
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 737 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.7 g
-
Cukor 498 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 498.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 390 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 946 micro
Összesen
2765
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A 4 db szufléhoz
-
70 g cukor
-
125 ml tej
-
3 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
10 g kukoricaliszt
-
30 ml grand marnier
Elkészítés
A 4 db szufléhoz
- 4 db ramekint (szufléformát) kivajazunk, és megszórunk kristálycukorral.
- A narancslét közepes lángon addig forraljuk, míg a mennyisége kb. felére (125 ml) nem csökken.
- Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. A forró tejet a narancsléhez adjuk, és addig főzzük, míg ismét forrni nem kezd.
- A tojássárgákat 20 g cukorral habosra keverjük kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricalisztet, és további 1 percig keverjük.
- Hozzáöntjük a forrásban lévő narancsos tejhez, folyamatosan kevergetjük, majd mehet hozzá a narancshéj.
- Újraforrástól számítva 1 percig főzzük, hozzáadjuk a Grand Marnier-t. Ezzel kész a narancsos creme patissiere.
- Öntsük át egy tálba, folpack-kal fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni.
- A tojásfehérjét 50 g cukorral verjük habbá.
- A creme patissiere-hez forgassuk hozzá óvatosan a tojáshabot, kevergessük addig, míg egynemű nem lesz.
- Osszuk el a szufléformákban és előmelegített sütőben addig süssük, míg kb. a kétszeresére nem nő a magassága.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 8
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3438
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Napok óta nyitogatom megint a Michel Roux könyvet. Nem hagyott nyugodni ez a narancsszuflé, de nem mertem nekiállni a creme patissiere miatt. Eddigi 2 próbálkozásom creme patissiere házilagos készítésére katasztrófához vezetett. Mind a kétszer "berántottásodott" a cucc, nem tudom jobban megfogalmazni, aki már rontott ilyet el, az tudja. Na és most!!! Most nem!!! Igazi, tökéletes, szép, sima creme patissiere lett!!! Ullallllaa!