r
Nosalty Logó

Narancsos-vaníliás szívtorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Narancsos-vaníliás szívtorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

678
Kalória
8.1g
Fehérje
137.7g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
50.9g
Víz
117.8g
Koleszterin
772.1mg
Rost
114.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 8127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1786 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1652.6 g
  • Cukor
    1375 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 8127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
  2. A krémhez kevés tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük a pudingport, a többi tejet feltesszük melegedni.
  3. Ha a tej forró, egy keveset öntönk a pudingos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet beleöntjük a forró tejbe, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Belereszeljük a narancs héját, majd teljesen kihűtjük.
  4. A tejszínt keményre verjük a zselatinfixszel, és a vaníliás krémbe keverjük. Ha hulalát vagy más növényi habot használunk, vegyük figyelembe annak cukortartalmát a puding cukrozásánál. Ez esetben zselatinfix sem kell.
  5. A piskótát 3 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  6. A fondanthoz a vízben feloldjuk a zselatint, feltesszük melegedni és kevergetjük, amíg felolvad. Beletesszük a margarint és a mézet, majd olvadásig kevergetjük.
  7. A porcukor felét egy tálba szitáljuk, és a zselatint belekeverjük. Majd adagoljuk hozzá még a cukrot, amikor már nehéz keverni (én úgy szoktam, hogy kiöntöm egy folpackra, becsomagolom, és hűtőbe teszem). Egy-két óra múlva már nyújtható.
  8. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Anita barátnőmék házassági évfordulójára készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!