Narancsos-vaníliás szívtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
3 kcal
A fondanthoz
Összesen
678
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
96g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A fondanthoz
Összesen
8127
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
11.3g tojás14 kcal
-
10.2g cukor40 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A fondanthoz
Összesen
277
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.7 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
678
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 139.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6115.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1786 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 2282 mg
-
Nátrium 1693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1652.6 g
-
Cukor 1375 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 610.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 937 mg
-
Retinol - A vitamin: 1363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1515 micro
Összesen
8127
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
12 evőkanál víz
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
20 dkg cukor
-
1 csomag zselatinfix
-
1 csomag vaníliás cukor
A fondanthoz
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
- A krémhez kevés tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük a pudingport, a többi tejet feltesszük melegedni.
- Ha a tej forró, egy keveset öntönk a pudingos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet beleöntjük a forró tejbe, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Belereszeljük a narancs héját, majd teljesen kihűtjük.
- A tejszínt keményre verjük a zselatinfixszel, és a vaníliás krémbe keverjük. Ha hulalát vagy más növényi habot használunk, vegyük figyelembe annak cukortartalmát a puding cukrozásánál. Ez esetben zselatinfix sem kell.
- A piskótát 3 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
- A fondanthoz a vízben feloldjuk a zselatint, feltesszük melegedni és kevergetjük, amíg felolvad. Beletesszük a margarint és a mézet, majd olvadásig kevergetjük.
- A porcukor felét egy tálba szitáljuk, és a zselatint belekeverjük. Majd adagoljuk hozzá még a cukrot, amikor már nehéz keverni (én úgy szoktam, hogy kiöntöm egy folpackra, becsomagolom, és hűtőbe teszem). Egy-két óra múlva már nyújtható.
- Ízlés szerint díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1989
- Feltöltés dátuma: 2013. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anita barátnőmék házassági évfordulójára készült.