r
Nosalty Logó

Narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    555 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) + a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet is belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
  4. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk. Közepes lángon megsütjük.
  5. A krémhez a narancs héját és levét lábasba öntjük. A pudingporral, cukorral és a tejjel kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. A margarint először magában keverjük habosra, majd beledolgozzuk a narancskrémbe.
  7. A kihűlt tortát 2 részre vágjuk, meglocsoljuk egy kis narancslével és megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  8. Lehet díszíteni tejszínhabbal, narancsgerezdekkel!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9616
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Kíváncsi voltam erre a receptre már egy ideje, de most jutottam el odáig, hogy el is készítem. Elején kissé aggódtam, hogy a krémbe sok héjat tettem, de annyira finom lett tőle, hogy örültem, hogy nem sajnáltam belőle a sok narancshéjat!! :) Nagyon ízletes lett a krém és a tészta is - szóval csak ajánlani tudom!  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...