r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Narancsos tiramisu pohárban
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    449 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 2094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A két narancs héját lereszeljük, félretesszük.
  2. A narancsok levét kicsavarjuk és egy tálban beleáztatjuk a babapiskótákat, rövid időre, hogy ne ázzanak el.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a narancsok reszelt héját, majd a mascarponét is, és addig keverjük a habverővel, míg meg nem áll a habverőn.
  4. A tojások fehérjét külön felverjük kemény habbá, és a mascarponés krémhez keverjük.
  5. A pohár aljára 4 db fél narancslébe áztatott babapiskótát teszünk kereszt formában, amit megszórunk kakaóporral, erre halmozzuk a mascarponés krémet, majd újra piskóta, krém és kakaópor következik.
  6. Tetejét megszórjuk durvára vágott fehér csokoládéval.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8083
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos tiramisu pohárban
Évi néni 1830 recept

Reggel, míg ébredeztem, bekapcsoltam a TV-t, és amíg a kávémat iszogattam, addig láttam ezt az édességet elkészíteni Alessandro Arena-tól. Nem vártam sokáig az elkészítésével, csak elmentem egy kicsit dolgozni. Mikor hazaértem, kamasz fiam első kérdése az volt: - Milyen édesség van itthon? Már fordultam is a konyhába elkészíteni ezt a finomságot. Igazán egyszerű és gyors.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...