Narancsos tallérok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához:
-
19g finomliszt68 kcal
-
19g mandula111 kcal
-
19 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g narancslé0 kcal
A forgatáshoz:
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához:
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
152 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
8g narancslé4 kcal
A forgatáshoz:
Összesen
3503
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához:
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
21.6g mandula128 kcal
-
5.8g étkezési keményítő22 kcal
-
25.9g vaj186 kcal
-
17.3g cukor67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g narancshéj1 kcal
-
1.2g narancslé1 kcal
A forgatáshoz:
Összesen
506
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 226.3 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1944 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 935 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.4 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
3503
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
506
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
150 g finomliszt
-
40 g étkezési keményítő
-
120 g cukor
-
1 csipet só
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 evőkanál narancslé
A forgatáshoz:
Elkészítés
A tésztához:
- A lisztet elkeverjük a mandulával, és a keményítővel.
- A vajat, a cukorral és a sóval krémesre keverjük, hozzákeverjük a narancshéjat és levet. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és sima tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, amelyeket kb. 5 cm átmérőjű rudakká sodorjuk.
- A cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta rudakat megforgatjuk a fahéjas cukorban. Alufóliába csomagoljuk, és 60 percre hűtőbe tesszük.
- A rudakat éles késsel, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A még forró kekszek közepét egy almacsutka kiszedővel kiszúrjuk, és a tepsiben hagyjuk hűlni.
- A kihűlt kekszek széleit a maradék fahéjas cukorban megforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9712
- Feltöltés dátuma: 2016. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom ropogós aprósütemény. Jól záródó dobozban akár 3-4 hétig is eláll.