r
Nosalty Logó

Narancsos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancsos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 18x18x6 cm formát kevés vajjal kikenünk, liszttel kiszórjuk.
  2. A tojásokat a cukorral egy edénybe tesszük, kézi mixerrel kb. 6 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverjük a narancslevet, narancshéjat és az olajat.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, adagonként a tojásos keverékhez keverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 38743
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és finom sütemény. Egy 20x30 cm-es tepsihez a hozzávalókat duplázzuk meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...