r
Nosalty Logó

Narancsos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 5320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.4 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    899 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 5320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A narancsszószhoz

  1. A narancsszósszal érdemes kezdeni, mert annak ki kell hűlnie. Vékonyan lereszeljük a narancsok héját és kifacsarjuk a levüket. Minden hozzávalót egy kis lábosban melegítünk a tojások kivételével, amíg a vaj és a cukor elolvad, ekkor beleöntjük a tojásokat is. Közepesnél alacsonyabb hőfokon folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni kezd - kb 10-15 perc. Félretesszük, hogy kihűljön.
  2. Az alaphoz valókat összekeverjük, és egy 23 cm-es csatos tortaformába öntjük (üveg aljú a célszerű, hogy fel is lehessen vágni rajta). Egypohár segítségével felnyomkodjuk a forma falára és le az aljára is, amilyen keményre csak tudjuk. (A kakaóport helyettesíthetjük 1/2 csésze étcsokival is, amit ha olvasztva teszünk bele az alap még könnyebben összeáll)Amíg a töltelék elkészül a hűtőben várakozik az alap.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  4. A krémsajtot elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadogatjuk a többi hozzávalót is és közben mindig keverjük. Ez azért fontos, mert ha egyszerre beleütnénk a két tojást, a krémsajt nem krémessé, hanem csomóssá válna és azt ebben az életben ember ki nem keveri simára, ha csak nem turmixgépben, de ki akar plusz mosogatni valót. (Ha a tejföl nagyon híg, a joghurtot érdemes elhagyni vagy csökkenteni a mennyiségét.) Végül hozzáadjuk a narancsszósz kb negyedét.
  5. Kivesszük azalapot a hűtőből és beleöntjük a krémsajt felét, majd rákanalazzuk a narancsszósz felét. Erre a maradék sajtkrém jön, amit a megmaradt narancsszósz óvatos rákanalazása követ. Egy vékony kés vagy fapálca segítségével óvatosan bemárványozzuk a torta tetejét (nekem a 8-asok rajzolása jött be, mint technika a márványozásra), és már mehet is a sütőbe 45-55 percre.
  6. Ha elkészült (kicsit megmozgatva nem rezeg) akkor kikapcsoljuk a sütőt és hagyjuk a tortát a sütőben kihűlni. Ha eléggé lehűlt, mehet a hűtőbe további legalább 4 órára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 35753
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Ajánló

Megjegyzés: ha a narancsszósz túl soknak tetszene, a felesleget le lehet fagyasztani, de a hűtőben is eláll akár egy-két hétig is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sajttorta a férjem kedvence, ezért nem nyugodtam bele, hogy sosem sikerül és kutattam az interneten és kísérleteztem, hogy végre sikerrel járjak az elkészítésében. Általában az ízzel nem volt gond, de az állaga... ha csak szétrepedt, akkor már örültem, mert legalább nem folyt szét. Ez a torta 5 év gyakorlatát foglalja magában... a férjem szerint megérte a sok munka, mert mára ez a kedvence. Ráadásul valamiért narancsos sajttortát nem igen lehet találni, ha igen, annak csak meg van mutatva a narancs... szóval igazi hiány pótlás. Amire nekem 5 évem ment rá: 1. minden hozzávalót hagyni kell szobahőmérsékleten felmelegedni, mielőtt hozzálátunk a krém elkészítésének. 2. A pohár az egyetlen eszköz, ami a kekszet maradásra bírja a csatos forma falán. 3. Ha túlsütjük, tutira szétreped. 4. A sütést akkor kell abbahagyni, amikor még nem sült át teljesen, azt megteszi a kihülő sütőben. 5. Nem szabad magas hőfokon sütni, csak lassan sokáig. 6. Egy nagyon kevés, ha a ház ura és a kisherceg annyira szereti, mint nálunk. Jó étvágyat hozzá!  

Hozzávalók

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...