Narancsos piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
17g narancslekvár41 kcal
A krémhez
-
67g mascarpone269 kcal
-
13g narancslekvár33 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Az összeállítás
Összesen
533
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
100g narancslekvár246 kcal
A krémhez
-
400g mascarpone1616 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Az összeállítás
Összesen
3196
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
26.5g tojás33 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
20 kcal
A krémhez
-
32.2g mascarpone130 kcal
-
6.4g narancslekvár16 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
Az összeállítás
Összesen
257
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
533
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 193 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1744.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.5 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 435.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 243 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1702 micro
Összesen
3196
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek víz
-
1 csipet só
-
8 evőkanál finomliszt
-
5 ek narancslekvár
A krémhez
-
400 g mascarpone
-
4 ek narancslekvár
-
1 dl narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
Az összeállítás
Elkészítés
A piskótához
- A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15 percig keverjük.
- A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habot verünk belőle.
- A kemény habbá vert fehérjéhez több adagban hozzáadjuk a sárgáját, elkeverjük, majd szintén több részletben beleszitáljuk a lisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és elegyengetjük benne a masszát.
- 175 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
- Miután kivettük a sütőből, még melegen összetekerjük a piskótát, és feltekerve félretesszük kihűlni.
A krémhez
- Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, majd a hűtőben pihentetjük.
Az összeállítás
- A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük. Megkenjük a narancslekvárral, majd erre halmozzuk a mascarpone krémet, ügyelve arra, hogy a széltől 1,5 centis távolságot hagyjunk. (Így nem fog kifolyni.)
- Óvatosan feltekerjük a piskótát, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Felszeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x34
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 305
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 23717
- Feltöltés dátuma: 2014. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Tökéletes piskótát sütni nem lehetetlen, ha megfogadjuk az itt leírt tanácsokat, akkor biztosan nem fogunk csalódni!