r
Nosalty Logó

Narancsos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Narancsos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Összesen 3196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 3196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15 percig keverjük.
  2. A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habot verünk belőle.
  3. A kemény habbá vert fehérjéhez több adagban hozzáadjuk a sárgáját, elkeverjük, majd szintén több részletben beleszitáljuk a lisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és elegyengetjük benne a masszát.
  5. 175 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután kivettük a sütőből, még melegen összetekerjük a piskótát, és feltekerve félretesszük kihűlni.

A krémhez

  1. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, majd a hűtőben pihentetjük.

Az összeállítás

  1. A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük. Megkenjük a narancslekvárral, majd erre halmozzuk a mascarpone krémet, ügyelve arra, hogy a széltől 1,5 centis távolságot hagyjunk. (Így nem fog kifolyni.)
  2. Óvatosan feltekerjük a piskótát, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 305
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 23717
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes piskótát sütni nem lehetetlen, ha megfogadjuk az itt leírt tanácsokat, akkor biztosan nem fogunk csalódni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...