r
Nosalty Logó

Narancsos olívaolaj torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Narancsos olívaolaj torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

426
Kalória
8.4g
Fehérje
78.7g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
78.9g
Víz
90g
Koleszterin
2.5g
Rost
41.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    3392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    631.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 3402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

  1. A narancsok héját a fehér hártyával együtt levágjuk. A húsát gerezdekre szeljük, és egy edénybe tesszük. Hozzáadunk két evőkanál cukrot és annyi vizet, ami teljesen ellepi.
  2. Közepes lángon főzni kezdjük, amíg annyira meg nem puhul, hogy villával szét tudjuk törni. Ha kész, akkor félrehúzzuk, kivesszük belőle a narancsokat, és botmixerrel pürésítjük a gyümölcshúst, és félretesszük.
  3. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a pürésített narancsot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük az olívaolajat.
  5. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt barnára sütjük.
  6. Közben összekeverjük a narancslevet a porcukorral, és még melegen megkenjük vele a kész tortát.
  7. Ha már langyosra hűlt, megszórjuk a szélét kevés tengeri sóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű és egyben különleges torta. Akinek sok a sóval való kombináció, az nyugodtan hagyja le.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!