Narancsos olívaolaj torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3402
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4953.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 863 mg
-
Nátrium 3392 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.9 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 631.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 643 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1675 micro
Összesen
3402
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A narancsok héját a fehér hártyával együtt levágjuk. A húsát gerezdekre szeljük, és egy edénybe tesszük. Hozzáadunk két evőkanál cukrot és annyi vizet, ami teljesen ellepi.
- Közepes lángon főzni kezdjük, amíg annyira meg nem puhul, hogy villával szét tudjuk törni. Ha kész, akkor félrehúzzuk, kivesszük belőle a narancsokat, és botmixerrel pürésítjük a gyümölcshúst, és félretesszük.
- A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval.
- Hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a pürésített narancsot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük az olívaolajat.
- Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt barnára sütjük.
- Közben összekeverjük a narancslevet a porcukorral, és még melegen megkenjük vele a kész tortát.
- Ha már langyosra hűlt, megszórjuk a szélét kevés tengeri sóval.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4769
- Feltöltés dátuma: 2015. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Egyszerű és egyben különleges torta. Akinek sok a sóval való kombináció, az nyugodtan hagyja le.