Narancsos-mascarponekrémes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
A piskótához
-
50g piskótalap145 kcal
A fehér krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
A csokoládés krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
13g marcipán58 kcal
Összesen
984
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
A piskótához
-
400g piskótalap1160 kcal
A fehér krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A csokoládés krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
8g rum18 kcal
A díszítéshez
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
7856
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
A piskótához
-
20.9g piskótalap61 kcal
A fehér krémhez
-
26.1g mascarpone106 kcal
-
10.4g fehér csokoládé56 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A csokoládés krémhez
-
26.1g mascarpone106 kcal
-
10.4g étcsokoládé57 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A díszítéshez
-
5.2g marcipán24 kcal
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
984
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 568.6 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5297.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 2730 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 543.3 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 133 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
7856
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A fehér krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg fehér csokoládé
-
1 narancsból nyert narancshéj
A csokoládés krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A kész kakaós piskótát 3 részre vágjuk (az elkészítését azért nem részletezem, mert általában erre mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje).
- A fehér csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, és elkeverjük 50 dkg mascarponéval, majd hozzáreszeljük az 1 db narancs héját.
- Az étcsokoládét szintén felolvasztjuk vízfürdő felett, és elkeverjük a maradék 50 dkg mascarponéval, és ízlés szerint adunk hozzá rumot vagy rumaromát.
- A tortalapok közé betöltjük a krémeket, az egyik lapra fehéret, a másikra barnát.
- A krémekkel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon a torta bevonásához is (én fehéret raktam a torta tetejére, barnával pedig befedtem az oldalát).
- A torta a krémekkel történő áthúzás után is mutatós, de természetesen bevonhatjuk tejszínhabbal vagy marcipánnal is (a képen a narancssárga marcipánba szintén került reszelt narancshéj).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 11083
- Feltöltés dátuma: 2012. december 20.
Ajánló
Vigyázat, nagyon csokis és nagyon tömény… :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csibedina
70 recept
A sógorom születésnapjára készült ez a torta, ő pedig nem túl “édesszájú”. Az instrukciókat az elvárt ízvilágról a húgomtól kaptam meg, és azt gondoltam, mi sem egyszerűbb… Étcsoki plusz narancs – mióta világ a világ, nyerő párost alkotnak. Ekkor derült ki, hogy tévedek, ugyanis a narancsos krém teljesen önálló kell, hogy legyen, nem vegyíthető az étcsokival.:-) Ekkor jutott eszembe a kis háztartási jolly joker krémem, a fehér csokis mascarpone, amit kedvünk és ízlésünk szerint úgy ízesíthetünk, ahogy épp nem szégyellünk.:-)