r
Nosalty Logó

Narancsos máktorta narancsos diókrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gubigabi
Narancsos máktorta narancsos diókrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

A krémhez

A bevonathoz

A díszítő csokiszalaghoz

861
Kalória
12.4g
Fehérje
89g
Szénhidrátok
51.9g
Zsír
69.3g
Víz
189.7g
Koleszterin
7.3g
Rost
66.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

A krémhez

A bevonathoz

A díszítő csokiszalaghoz

Összesen 861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

A krémhez

A bevonathoz

A díszítő csokiszalaghoz

Összesen 10330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

A krémhez

A bevonathoz

A díszítő csokiszalaghoz

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    622.6 g
  • Telített zsírsav
    285 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    2277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12054.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    4876 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1519 mg
  • Foszfor
    4222 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.8 g
  • Cukor
    796 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    831 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    1345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3111 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    556 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2658 micro
Összesen 10330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a porcukor felével jó habosra keverjük. A rumot, a tojások sárgáját és a narancs kifacsart levét beledolgozzuk. Akkor jó, ha szinte krémszerű lesz és kifehéredik.
  2. Egy tálban a mákot, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a kandírozott- és a frissen reszelt narancshéjat összeforgatjuk, a vajas keverékhez adjuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék porcukrot is beledolgozzuk. Pár evőkanálnyit a mákos masszával jól kikeverünk, csak így lesz annyira lágy, hogy a többi habot könnyedén beleforgathassuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk a masszából. (3x11perc sütés.) A megsült lapokat rácson hagyjuk kihűlni.

A lekenéshez

  1. A puha vajat porcukorral jó habosra keverjük, félretesszük. A vaníliás pudingport a tejben sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk, és azonnal belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét is.
  2. Megvárjuk, amíg kihűl, de közben óvatosan többször átkeverjük. Ha kihűlt, a darált dióval együtt a vajas krémhez keverjük.

A krémhez

  1. Egy lapos tálcára tesszük az első tortalapot. Egy kevés narancslikőrrel meglocsoljuk, majd a narancslekvár felét rákenjük. A narancsos krémből kiveszünk annyit, amennyi elegendő lesz majd a torta körbekenéséhez. A többi krém felét az első lapra kenjük.
  2. A következő tésztakorongot rátesszük, s ugyanúgy járunk el vele, mint az iméntivel.
  3. Rátesszük a harmadik tésztát, majd szépen körbekenjük a félretett krémmel. Jó fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit "meghúzzon".

A bevonathoz

  1. A csokoládét fölolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét. Ismét betesszük a hűtőbe fél órára.

A díszítő csokiszalaghoz

  1. Pontosan megmérjük a torta magasságát, és sütőpapírból egy, a mért magasságnál 0,5-1 centivel szélesebb csíkot vágunk.
  2. A fehér csokit felolvasztjuk, és sütőpapírból készített kis tölcsérbe öntjük. Egyenlő távolságra kis fenyőfákat rajzolunk a csokiból a sütőpapír szalagra. (Akár elő is rajzolhatjuk, hogy könnyebb legyen a csokival.) Hagyjuk teljesen megszáradni.
  3. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, majd egyenletesen, de nem túl vékonyan a fenyőfás papírcsíkra kenjük. Ügyeljünk, hogy a szélein se legyen túl vékony a csoki.
  4. Hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, majd amikor már nem csorgósan lágy, de még nem is szilárdult meg teljesen, óvatosan a csokis oldalával befelé a torta oldalára simítjuk.
  5. Ha kicsit netán hosszabb lett a kelleténél, akkor most korrigálhatjuk, levághatunk belőle, a lényeg, hogy szépen összeérjenek. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárdulhasson. 10-15 perc elteltével óvatosan lefejtjük a papírt a csokiszalagról.
  6. A torta tetejét kedvünkre díszíthetjük narancshéjjal, színes cukorkákkal. Én marcipán díszeket tettem a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A receptet egy régebbi (2008.12.) Príma Konyha magazinban találtam. Annyit változtattam rajta, hogy a csokiszalagot fenyőfákkal díszítettem, így még inkább ünnepi hangulatúvá vált a torta. Sok karácsonyt idéző íz megtalálható benne egyszerre. Mák, narancs, dió. Nem egyszerű torta, de az íz és a látvány kárpótol. Bár az én csokimázam nem lett tökéletes, de a tavalyi karácsonyi asztalról pillanatok alatt eltűnt. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!