r
Nosalty Logó

Narancsos keksz Maria konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Narancsos keksz Maria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és ezzel is habosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a narancs héját és a narancs levét, és egyneművé keverjük.
  3. A lisztben elkeverjük a vaníliás cukrot, sütőport és a szódabikarbónát.
  4. A száraz hozzávalóhoz hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. Olyan állaga van, mint a tortakrémnek, de így jó. Nem kell bele több liszt, mert kemény lesz a keksz. Betesszük a hűtőbe pihenni, közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát kiskanállal kiszaggatjuk (cca 40 db lesz belőle). 10 -15 percig sütjük, amíg a széleik megbarnulnak.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4580
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Már citrommal és mandarinnal is elkészítettem, nagyon finom volt.

Receptkategóriák

Sok narancsunk volt otthon, és valamire fel akartam használni. Az interneten keresgéltem, és ráakadtam erre a receptre. Nagyon könnyű, és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...