Narancsos katalánkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
43 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
290
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
171 kcal
-
28g porcukor108 kcal
Összesen
1163
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
0.8g narancshéj1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
63.8g tej36 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.2g tojássárgája33 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8.9g cukor35 kcal
-
5.7g étkezési keményítő22 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
Összesen
150
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
290
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.8 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
1163
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
500 ml tej
-
1 csipet só
-
4 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
70 g cukor
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
4 ek porcukor
Elkészítés
- A vaníliarudat hosszában felnyitjuk, magjait kikaparjuk. A vaníliarudat és a kikapart magjait csipet sóval és a tejjel felforrósítjuk.
- A tojást a tojássárgával és a cukorral egy fémedényben habosra kavarjuk. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, majd a tejet.
- A krémet lassú tűzön állandó kavarás mellett felforrósítjuk (A krémnek nem szabad főnie), míg besűrűsödik. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
- Levesszük a tűzről az edényt, hideg vízbe állítjuk, továbbkeverjük, míg kihűl. Hozzákeverjük a narancshéjat.
- A krémet 4 hőálló edénykében (kb. 100 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5538
- Feltöltés dátuma: 2011. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom vaníliakrém ropogós cukorkéreg alatt.