r
Nosalty Logó

Narancsos karácsonyi torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Narancsos karácsonyi torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

460
Kalória
10.6g
Fehérje
72.1g
Szénhidrátok
13.9g
Zsír
67.6g
Víz
177.3g
Koleszterin
913.6mg
Rost
57.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 4595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Ha 8 tojásból elkészítjük a piskótamasszát, belekeverjük a narancshéjat, sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük. Tetejére kandírozott narancshéjat szórunk.
  2. Sütőben aranysárgára sütjük.
  3. Amíg a piskótánk hűl, elkészítjük a pudingot a krémhez, a kockázott narancs nélkül. A pudingot lehűtjük, majd lazán beleforgatjuk a tejszínt.
  4. A tortakarikánkat elvágjuk, hogy 3 darabunk legyen. Az első lapra rákenjük a krém felét, erre kerül a kockázott narancs fele. Rátesszük a második lapot, kenjük, szórjuk narancskockával. A maradék kevés krémmel vékonyan átkenjük a tortánk oldalát, tetejét. (Könnyebben tapad rá a fondant.)
  5. A fondant kétharmad részét rózsaszínűre színezzük. Porcukorral megszórt folpackon vékonyra nyújtjuk, kb 38 cm átmérőjű kör. A folpack segítségével a beborítjuk vele a tortánkat. A torta aljánál körbevágjuk. A megmaradt fondant felét pirosra, másik felét zöldre színezzük.
  6. A fentiek alapján kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk, vagy készítünk a tetejére. (Én cukorgyöngygyel is díszítettem, hogy ünnepi külsőt kapjon.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Egész nyáron halogattam a pillecukorból való fondant készítését. Mivel Karácsony egyik napján az egész nagy család együtt üli körbe a szépen megterített asztalt, mindig igyekszem valami különlegeset is elébük varázsolni! Ilyenkor minden gyermekünk  velünk van, akárhol is legyenek az országban! Ennél szebb ünnep számomra nem létezik! Így hát elkészült életem első pillecukor fondantos tortája. Legalább most már tudom, hogy legközelebb mire kell majd vigyáznom, hogy az eredmény még tökéletesebb legyen! Nagyon izgulok, hogy mit szólnak a gyerekeim: a torta ízlik-e majd, tetszik-e majd? Ezt a fajta izgalmas várakozást is nagyon szeretem a Karácsonyban!    

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!