r
Nosalty Logó

Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megmossuk, megszárítjuk, bőrüket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrrel lefelé tepsibe tesszük.
  2. 240 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a combokat, bőrrel lefelé, majd kivesszük a sütőből.
  3. Mindkét oldalukat megszórjuk kínai ötfűszerrel (ízlés szerint), édes chiliszószt öntünk rá, megszórjuk rózsaborssal, és a tetejére 1-1 vastagabb szelet édes narancsot teszünk.
  4. A tepsit lefedjük fóliával, és 160 fokon, hőlégkeverésen még egy órát sütjük, illetve ameddig jól át nem puhulnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10900
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

A tálalásnál még megsegítettem ezt a finom kis husit egy kis -középen narancs szeletet tartalmazó- rozmaringos polentával, amit ilyen formán megsütöttem kb. 15-20 perc alatt a kacsa mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...