Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
760
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
2280
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
216
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
760
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 212.9 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1471 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 468.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 229 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
2280
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db kacsacomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek chiliszósz
-
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
-
1 kávéskanál rózsabors
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
- A kacsacombokat megmossuk, megszárítjuk, bőrüket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrrel lefelé tepsibe tesszük.
- 240 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a combokat, bőrrel lefelé, majd kivesszük a sütőből.
- Mindkét oldalukat megszórjuk kínai ötfűszerrel (ízlés szerint), édes chiliszószt öntünk rá, megszórjuk rózsaborssal, és a tetejére 1-1 vastagabb szelet édes narancsot teszünk.
- A tepsit lefedjük fóliával, és 160 fokon, hőlégkeverésen még egy órát sütjük, illetve ameddig jól át nem puhulnak.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x27
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10900
- Feltöltés dátuma: 2013. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A tálalásnál még megsegítettem ezt a finom kis husit egy kis -középen narancs szeletet tartalmazó- rozmaringos polentával, amit ilyen formán megsütöttem kb. 15-20 perc alatt a kacsa mellett.