r
Nosalty Logó

Narancsos-epres cikóriasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Narancsos-epres cikóriasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 210 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 418 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cikória külső leveleit eltávolítjuk, az alsó részt levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kivágjuk a torzsáját, és vékony csíkokra vágjuk.
  2. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk. Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  4. A crème fraîche-t elkeverjük a narancslével, citromlével és az olajjal, majd hozzákeverjük a metélőhagymát. Sóval, cayenne borssal ízesítjük.
  5. A cikóriát, az epret és a narancsfiléket összevegyítjük a dresszinggel, majd salátás tányérra rakjuk, és megszórjuk a tökmaggal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1438
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem szeretjük a keserű ízeket, áztassuk a kettévágott cikóriát kb. 1 órát langyos vízbe, majd csepegtessük le.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...