Narancsos-epres cikóriasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
132g cikória20 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
75g eper23 kcal
-
5g tökmag22 kcal
-
15g crème fraîche54 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g tökmagolaj44 kcal
-
3g snidling1 kcal
Összesen
210
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
264g cikória40 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
150g eper45 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
30g crème fraîche107 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
-
6g snidling2 kcal
Összesen
418
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
35.8g cikória5 kcal
-
35.2g narancs12 kcal
-
20.3g eper6 kcal
-
1.4g tökmag6 kcal
-
4.1g crème fraîche15 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g tökmagolaj12 kcal
-
0.8g snidling0 kcal
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 264.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
210
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 528.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
418
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db cikória
-
1 közepes db narancs
-
1 ek tökmag
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 ek tökmagolaj
-
2 ek snidling
Elkészítés
- A cikória külső leveleit eltávolítjuk, az alsó részt levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kivágjuk a torzsáját, és vékony csíkokra vágjuk.
- A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk. Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
- A crème fraîche-t elkeverjük a narancslével, citromlével és az olajjal, majd hozzákeverjük a metélőhagymát. Sóval, cayenne borssal ízesítjük.
- A cikóriát, az epret és a narancsfiléket összevegyítjük a dresszinggel, majd salátás tányérra rakjuk, és megszórjuk a tökmaggal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1435
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nem szeretjük a keserű ízeket, áztassuk a kettévágott cikóriát kb. 1 órát langyos vízbe, majd csepegtessük le.