Narancsos édesburgonya leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g édesburgonya62 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
25g zöldség alaplé2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
213
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g édesburgonya248 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
851
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
37.6g édesburgonya23 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
9.4g fehérbor8 kcal
-
24.4g narancs8 kcal
-
9.4g zöldség alaplé1 kcal
-
9.4g habtejszín27 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
79
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 6181 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
213
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 612.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2438 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 24724 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
851
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 2324 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
400 g édesburgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
100 ml fehérbor
-
1 db narancs
-
100 ml zöldség alaplé
-
100 ml habtejszín
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
- A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük a borral.
- A narancs héját lereszeljük, majd a levessel együtt az édesburgonyához adjuk. Felfőzzük lefedve, kb. 15 percig főzzük.
- Közben a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
- A narancsfiléket apróra vágjuk, a tejszínnel és a narancslével a leveshez adjuk, és további 3 percig főzzük.
- A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 21638
- Feltöltés dátuma: 2014. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom leves. Tálaljuk kevés félkeményre vert tejszínnel és reszelt narancshéjjal.