r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládékenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
edan
Narancsos csokoládékenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4963.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 1711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A gyümölcskenyér sütőformát kenjük ki vékonyan olajjal, és szórjuk meg liszttel.
  2. A cukrokat, a lisztet, a kakaót és a sütőport keverjük el egymással.
  3. A narancs levét és héját, az olajat, a vaníliarúd kikapart belsejét keverjük el annyi vízzel, hogy 4 dl folyadékunk legyen.
  4. Végül keverjük egyneművé a nedves és a száraz hozzávalókat, öntsük a sütőformába, majd süssük kb. 50 percig. Tűpróbát mindenképp végezzünk, mielőtt kivesszük! Langyosan a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4119
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szükségem volt egy tej és tojásmentes sütire. Íme! Mindenkit figyelmeztetek: már az illata is varázslatos sülés közben, ezért nagyon nehéz lesz kivárni, hogy langyosra hűljön! 12 szeletre vágva egy szelet: 146 kcal-t és 14 g ch-t tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...