Narancsos csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Chef_Laci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A piskóta elkészítése
-
20g vaj143 kcal
-
37g porcukor142 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
A krém elkészítése
-
38g vaj275 kcal
-
48 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
Összeállítás
Összesen
1130
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A piskóta elkészítése
-
120g vaj860 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
0g só0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
A krém elkészítése
-
230g vaj1649 kcal
-
125g cukrozatlan kakaópor285 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
45g narancslé21 kcal
Összeállítás
Összesen
6776
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A piskóta elkészítése
-
6.8g vaj49 kcal
-
12.5g porcukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.7g tojás24 kcal
-
8.5g étcsokoládé46 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
A krém elkészítése
-
13g vaj93 kcal
-
7.1g cukrozatlan kakaópor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.3g porcukor44 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
2.5g narancslé1 kcal
Összeállítás
Összesen
383
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 73.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
1130
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 438.7 g
-
Telített zsírsav 263 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2067 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4577.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 933 mg
-
Foszfor 2157 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 707.9 g
-
Cukor 515 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 469.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 984 mg
-
Retinol - A vitamin: 3361 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1630 micro
Összesen
6776
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
383
kcal
Hozzávalók
A piskóta elkészítése
-
12 dkg vaj
-
22 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
6 db tojás
-
13 dkg finomliszt
A krém elkészítése
-
23 dkg vaj
-
12.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 narancsból nyert narancslé
Összeállítás
Elkészítés
A piskóta elkészítése
- A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva (óvatosan) hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük (kézi habverővel/villával) az egészet.
- A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 24 cm-es formában 2 lap lesz ebből a mennyiségből, ha 3 laposra szeretnénk a tortát, használjunk 18-20 cm-es tortaformát.
A krém elkészítése
- A vajat habosra keverjük a porcukorral.
- Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vaníliás cukrot.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
- Hozzákeverjük a narancs héját és a levét.
Összeállítás
- Ha kihűlt, a tésztát 2 (vagy 3) lapra vágjuk.
- A krém felével megkenjük a lapokat, a másik felével pedig kívülről bevonjuk a tortát.
- Ízlés szerint csokireszelékkel, m&m golyókkal stb. díszíthetjük
- A tortát hűtőbe rakjuk, ajánlott 8-10 órát pihentetni, amíg az ízek összeérnek.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 10955
- Feltöltés dátuma: 2020. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Chef_Laci
1 recept
Egyszerűen elkészíthető, fenséges csokitorta, naranccsal megbolondítva, nekem elsőre tökéletesen sikerült. :)