r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chef_Laci
Narancsos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 1130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 6776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    438.7 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    933 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.9 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3361 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 6776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva (óvatosan) hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük (kézi habverővel/villával) az egészet.
  4. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 24 cm-es formában 2 lap lesz ebből a mennyiségből, ha 3 laposra szeretnénk a tortát, használjunk 18-20 cm-es tortaformát.

A krém elkészítése

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vaníliás cukrot.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
  4. Hozzákeverjük a narancs héját és a levét.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt, a tésztát 2 (vagy 3) lapra vágjuk.
  2. A krém felével megkenjük a lapokat, a másik felével pedig kívülről bevonjuk a tortát.
  3. Ízlés szerint csokireszelékkel, m&m golyókkal stb. díszíthetjük
  4. A tortát hűtőbe rakjuk, ajánlott 8-10 órát pihentetni, amíg az ízek összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 10955
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chef_Laci 1 recept

Egyszerűen elkészíthető, fenséges csokitorta, naranccsal megbolondítva, nekem elsőre tökéletesen sikerült. :)

Hozzávalók

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...