Narancsos csirkecomb narancsos káposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
20g narancslekvár49 kcal
-
75g narancslé35 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
506
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
-
300g narancslé141 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2026
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
32.3g csirkecomb36 kcal
-
32.3g savanyú káposzta6 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
16.8g narancs6 kcal
-
2.6g narancslekvár6 kcal
-
9.7g narancslé5 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
66
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2329.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1778 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 510 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 229 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1078 micro
Összesen
506
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9318.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1161 mg
-
Nátrium 7110 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.7 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2040.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 456 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 915 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4311 micro
Összesen
2026
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
1 kg savanyú káposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 teáskanál köménymag
-
2 közepes db narancs
-
4 ek narancslekvár
-
3 dl narancslé
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat besózzuk, borssal fűszerezzük. A savanyú káposztát átöblítjük, ha túl sós vagy savanyú, és hagyjuk lecsepegni.
- Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Egy tálra szedjük őket.
- A maradék olajra rádobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát és a köménymaggal pár percig sütjük.
- A káposztát rátesszük, átforgatjuk a köménymagos hagymával, ráreszeljük a két narancs héját, ügyelve arra, hogy a fehér részből ne kerüljön az ételbe.
- A narancslével felengedjük, rottyantunk egyet rajta és egy hőálló tál aljába átöntjük, szépen elrendezzük.
- Erre tesszük a csirkecombokat a bőrös oldalukkal lefelé, és fél-fél evőkanál narancslekvárral bekenjük őket.
- Előmelegített sütőben 45 percig sütjük alufólia alatt.
- Ha letelt az idő, a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk, a bőrös oldalukat is bekenjük a maradék lekvárral és visszatoljuk a sütőbe még 20-25 percre (fólia nélkül), amíg szépen megpirulnak.
- Ha megsült, a káposztát összekeverjük a feldarabolt narancsgerezdekkel, ez lesz a csirke körete.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*20*6
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6342
- Feltöltés dátuma: 2011. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Erre az ételre a Prímakonyhában bukkantam. Nagyon különleges, és igazán ízletes. A káposzta nagyszerű köret a sült csirke mellé. Én a csirkecombokról levettem a bőrt, így készítettem el az ételt. Isteni finom lett!