r
Nosalty Logó

Narancsos csirkecomb narancsos káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos csirkecomb narancsos káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9318.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    7110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2040.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    456 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    915 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4311 micro
Összesen 2026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk, borssal fűszerezzük. A savanyú káposztát átöblítjük, ha túl sós vagy savanyú, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Egy tálra szedjük őket.
  3. A maradék olajra rádobjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát és a köménymaggal pár percig sütjük.
  4. A káposztát rátesszük, átforgatjuk a köménymagos hagymával, ráreszeljük a két narancs héját, ügyelve arra, hogy a fehér részből ne kerüljön az ételbe.
  5. A narancslével felengedjük, rottyantunk egyet rajta és egy hőálló tál aljába átöntjük, szépen elrendezzük.
  6. Erre tesszük a csirkecombokat a bőrös oldalukkal lefelé, és fél-fél evőkanál narancslekvárral bekenjük őket.
  7. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük alufólia alatt.
  8. Ha letelt az idő, a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk, a bőrös oldalukat is bekenjük a maradék lekvárral és visszatoljuk a sütőbe még 20-25 percre (fólia nélkül), amíg szépen megpirulnak.
  9. Ha megsült, a káposztát összekeverjük a feldarabolt narancsgerezdekkel, ez lesz a csirke körete.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6335
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre az ételre a Prímakonyhában bukkantam. Nagyon különleges, és igazán ízletes. A káposzta nagyszerű köret a sült csirke mellé. Én a csirkecombokról levettem a bőrt, így készítettem el az ételt. Isteni finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...