r
Nosalty Logó

Narancsos csirke lila szakácstól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
lila szakács
Narancsos csirke lila szakácstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    669 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 3057 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részt teljesen eltávolítsuk. Egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
  4. A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kocka margarint teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3084
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Ajánló

Elvileg a narancs hozzá a köret, de én a biztonság kedvéért csináltam mellé rizst is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
lila szakács 8 recept

Kb. 1 éve rendeltem pár magazint a TV Paprikától. Most új tervem, hogy amiket elkészítek, azokat felteszem nektek. Ehhez a főételhez pedig jó sütést, és jó étvágyat!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...