Narancsos csirke lila szakácstól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
lila szakács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
765
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3057
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 348.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
765
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211 g
Zsír
-
Összesen 189.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 859 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3787.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1766 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1394.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 669 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
3057
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.
- A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részt teljesen eltávolítsuk. Egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kocka margarint teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3084
- Feltöltés dátuma: 2013. május 14.
Ajánló
Elvileg a narancs hozzá a köret, de én a biztonság kedvéért csináltam mellé rizst is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
lila szakács
8 recept
Kb. 1 éve rendeltem pár magazint a TV Paprikától. Most új tervem, hogy amiket elkészítek, azokat felteszem nektek. Ehhez a főételhez pedig jó sütést, és jó étvágyat!:)