Narancsos csirke aszalt szilvával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
195g narancs67 kcal
Összesen
871
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1000g sárgarépa365 kcal
-
800g csirkemáj952 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
780g narancs268 kcal
Összesen
3484
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
13g csirkemellfilé16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
28.9g sárgarépa11 kcal
-
23.1g csirkemáj27 kcal
-
5.8g aszalt szilva14 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
4.3g vörösbor4 kcal
-
22.5g narancs8 kcal
Összesen
102
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1800.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 975 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 603.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8495 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1273 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 6590 micro
-
α-karotin 7802 micro
-
β-karotin 18845 micro
-
β-crypt 234 micro
-
Likopin 82 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
871
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.7 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 3089 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7201.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 544 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 3898 mg
-
Nátrium 1395 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.7 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2415.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 33981 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 134 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 500 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 135 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5094 micro
-
Kolin: 2080 mg
-
Retinol - A vitamin: 26361 micro
-
α-karotin 31210 micro
-
β-karotin 75378 micro
-
β-crypt 935 micro
-
Likopin 329 micro
-
Lut-zea 3318 micro
Összesen
3484
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 981 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 761 micro
-
α-karotin 901 micro
-
β-karotin 2175 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
1 kg sárgarépa
-
80 dkg csirkemáj
-
20 dkg aszalt szilva
-
1 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl vörösbor
-
3 közepes db narancs
Elkészítés
- A húst besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az őrölt szegfűszeggel.
- A répát megtisztítjuk, hosszában négyfelé vágjuk.
- A húst egy tűzálló tálba fektetjük, köré rakjuk a répát, a közökbe tesszük a csirkemájat, a résekbe dugdossuk az aszalt szilvát.
- Az olajat felforrósítjuk, meglocsoljuk vele a csirkemellet. A bort aláöntjük.
- A narancsokat jól megsikáljuk, vékonyan felszeljük, és befedjük vele a tálat.
- Az egészet letakarjuk alufóliával. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és további háromnegyed-egy óráig sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 7961
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Ajánló
Ha melegen tálaljuk, pirított krumpli illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Nővéremtől tanultam. Születésnapi hidegtálainak kedvenc darabja, ugyanis hidegen, melegen egyaránt jó.