r
Nosalty Logó

Narancsos csirke aszalt szilvával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Narancsos csirke aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8495 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6590 micro
  • α-karotin
    7802 micro
  • β-karotin
    18845 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    3089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7201.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    3898 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33981 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    134 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5094 micro
  • Kolin:
    2080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26361 micro
  • α-karotin
    31210 micro
  • β-karotin
    75378 micro
  • β-crypt
    935 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    3318 micro
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    901 micro
  • β-karotin
    2175 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az őrölt szegfűszeggel.
  2. A répát megtisztítjuk, hosszában négyfelé vágjuk.
  3. A húst egy tűzálló tálba fektetjük, köré rakjuk a répát, a közökbe tesszük a csirkemájat, a résekbe dugdossuk az aszalt szilvát.
  4. Az olajat felforrósítjuk, meglocsoljuk vele a csirkemellet. A bort aláöntjük.
  5. A narancsokat jól megsikáljuk, vékonyan felszeljük, és befedjük vele a tálat.
  6. Az egészet letakarjuk alufóliával. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és további háromnegyed-egy óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7961
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Ajánló

Ha melegen tálaljuk, pirított krumpli illik mellé. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csirke aszalt szilvával
8zsuzsa8 210 recept

Nővéremtől tanultam. Születésnapi hidegtálainak kedvenc darabja, ugyanis hidegen, melegen egyaránt jó. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...