Narancsos-avokádós jégcsapsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
280
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
380g avokádó450 kcal
-
1040g narancs357 kcal
-
200g jégsaláta27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
10g sherryecet2 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1123
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
22.8g avokádó27 kcal
-
62.5g narancs21 kcal
-
12g jégsaláta2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0.6g sherryecet0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
67
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 264.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
280
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 438 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 1282 micro
-
β-crypt 959 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2268 micro
Összesen
1123
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db narancs
-
0.5 közepes fej jégsaláta
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 ek sherryecet
-
1 teáskanál rózsabors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az avokádót kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, meghántjuk, szeletekre vágjuk.
- A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
- A salátát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A salátát, a narancsot és az avokádót tányérokra osztjuk.
- Az ecetet elkeverjük az olajjal, narancslével és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a durvára tört rózsaborsot, sóval ízesítjük.
- A dresszinget a salátára locsoljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 2525
- Feltöltés dátuma: 2014. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nincs sherryecet, jó a fehérborecet is vagy citromlé.