r
Nosalty Logó

Narancsos-áfonyás gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mosomacilany
Narancsos-áfonyás gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2836 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 18-20 cm hosszú kenyérformát. A kétféle lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajat és a narancshéjat dolgozzuk össze robotgéppel (az eredmény zsemlemorzsa állagú lesz).
  2. Keverjük össze a tojást és a gyümölcslevet, öntsük a morzsás keverékre, majd robotgéppel keverjük egyenletes tésztává.
  3. Tegyük a tészta felét a formába, és szórjuk rá a az áfonya felét, majd jöhet rá a tészta másik fele, és a tetejére a maradék áfonya.
  4. Süssük 60-70 percen keresztül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 8-10 percig, majd tegyük át egy tálra vagy rácsra.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2122
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mosomacilany 24 recept

Életemben először próbálkoztam meg gyümölcskenyérrel, és ez lett az eredmény :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...