Narancsmázas-fűszeres csülök krumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
67g fehérbor55 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
333g burgonya193 kcal
Összesen
1429
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g sertéscsülök2084 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
Összesen
4282
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
47.3g sertéscsülök66 kcal
-
8.2g narancs3 kcal
-
2.4g méz7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
6.3g fehérbor5 kcal
-
36 kcal
-
31.5g burgonya18 kcal
Összesen
135
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1580.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 561.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1429
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.8 g
Zsír
-
Összesen 257.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4740.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 2709 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1684.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 268 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
4282
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertéscsülök
-
1 db narancs
-
3 ek méz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
2 teáskanál kakukkfű
-
2 dl fehérbor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- A kicsontozott csülköt alaposan dörzsöljük be a sóval, majd a húsos felét szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt színes borssal, és a szárított kakukkfűvel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják. (akár egész éjszakára a hűtőben pihentethetjük a csülköt)
- Egy tepsibe öntsük bele az étolajat, majd fektessük bele az előzőleg befűszerezett csülköt a húsos felével felfelé, majd öntsük alá a bort, és tegyük köré a friss kakukkfűágakat.
- A mézhez reszeljük hozzá a narancshéjat, adjuk hozzá a kifacsart narancslevet, majd keverjük alaposan össze. Ezután csorgassuk rá a csülökre a mézes-narancsos keveréket úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle, majd alufóliával fedjük le a tepsit.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2,5 óra alatt pároljuk puhára. Amikor a csülök puhára párolódott, vegyük le a fóliát, fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele legyen felül, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük a bőrt szép pirosra.
- Ezután fordítsuk vissza a húst, hogy a húsos fele legyen felül, és szintén süssük szép pirosra, majd vegyük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen. A krumplit pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, majd szórjuk meg 1-2 tk sóval, és forgassuk alaposan össze.
- Ezután tegyük bele a csülök sütésénél visszamaradt zsiradékba, forgassuk össze, majd tegyük be a meleg sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. egy óra alatt szép pirosra. (sütés közben egyszer óvatosan keverjük át, vigyázva, hogy a krumpli ne nagyon törjön)Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a sült krumplit, majd ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 210 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 885
- Feltöltés dátuma: 2023. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
374 recept