r
Nosalty Logó

Narancslekváros-diós palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancslekváros-diós palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 968 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 968 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 3872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A sárgáját , a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet.
  3. Végül óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük össze, forgassuk bele a tojásfehérjehabot.
  4. Kevés olajon süssük ki a palacsintákat.
  5. Minden egyes palacsintára kenjünk lekvárt, és szórjuk meg annyi dióval vagy mogyoróval, amennyit csak szeretnénk.
  6. Készítsük belőle szép kis "tornyot". Tetejét már csak dióval szórjuk meg - esetleg csokiöntettel is leönthetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5304
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a palacsintát???!! :D Nálunk tálalás után már nemsokkal színét sem látjuk a kajának - elég kapós! :))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...