r
Nosalty Logó

Napraforgómagos sült burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Napraforgómagos sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Burgonya

Mártogatós

Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Burgonya

Mártogatós

Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Burgonya

Mártogatós

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7248.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2132 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    894 mg
  • Foszfor
    2719 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3802 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6596 micro
Összesen 3404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Burgonya

Mártogatós

Elkészítés

Burgonya

  1. A burgonyát főzzük meg héjában.
  2. Vágjuk karikára.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  4. Locsoljunk meg egy tepsit olívaolajjal, tegyük bele a burgonya karikákat, locsoljuk meg ezt is az olívaolajjal, és szórjuk meg a szezám-, illetve napraforgómagokkal, és egy kevés sóval.
  5. Süssük körülbelül 20 percig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Mártogatós

  1. A bazsalikomot mossuk meg, csepegtessük le, és aprítsuk fel.
  2. Az újhagymával ugyanígy járjunk el.
  3. Keverjük ki a kecskesajtot, adjuk hozzá a bazsalikomot, hagymát, sót és borsot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 430
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16655
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A napokban készítettem egy olyan tepsis burgonyát - ami persze tökéletes lenne egy fűszeres sült mellé- de lévén, hogy megszórtam szezám-, illetve napraforgómaggal, meglocsoltam némi olívaolajjal, elég laktatónak tűnt már így is. Ezért végül egy kecskesajtos mártogatóst készítettem hozzá. Hihetetlenül finom lett. Komolyan mondom, a „legjobb kaják” listámon most ez áll az első helyen. Hihetetlenül egyszerű, és komoly sikereket lehet vele bezsebelni!

Hozzávalók

Burgonya

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...