r
Nosalty Logó

Napraforgómagos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Napraforgómagos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta összeállítása

Napraforgózás

Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta összeállítása

Napraforgózás

Összesen 3184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta összeállítása

Napraforgózás

Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3105.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    787 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 3184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 474 kcal

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Napraforgózás

Elkészítés

Tészta összeállítása

  1. Simára keverjük a hideg margarint, a cukrokat, a tojást és a sót.
  2. A száraz anyagokat (liszteket, sütőport és zabpelyhet) is összekeverjük.
  3. Kézzel vagy robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk. A csokoládét nagyobb darabokra törve a masszához adjuk.
  4. Ha szükséges betesszük a hűtőbe, ha nem, akkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük.

Napraforgózás

  1. A napraforgómagot egy lapos tányérba szórjuk. A tésztát kb. 3 cm átmérőjű golyócskákra formázzuk és meggörgetjük a napraforgómagban, hogy ráragadjon a mag. (Ha szükséges, a ragadás miatt, kezünket kicsit lisztezhetjük.)
  2. A tepsibe tesszük a golyócskákat egymástól kicsit távolabb és villával ellapítjuk kekszformára. Ebből a mennyiségből kb. 50 db lesz. Ha ragad a villa, hideg vízbe mártjuk.
  3. Ha mindegyik napraforgómagos golyó/keksz a tepsiben van, mehet a sütőbe kb. 10 percig. Figyelni kell, mert minden sütő másképpen süt. Ne égjen nagyon meg! A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd rakjuk rácsra tett sütőpapírra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1076
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Ajánló

Aki szereti a magvas, étcsokoládés kekszeket, annak javaslom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem készült a kekszekről külön-külön fotó. Ez a keksz a bal oldali keksz a fotón. A receptet a Süssünk örömmel sorozatban találtam, de változtattam rajta. Ha robotgéppel készítjük kicsit ragadhat, ezért kb. 1 órára betettem a hűtőbe. Mivel még akkor is kicsit lágynak éreztem, adtam hozzá még kevés lisztet. Semmi baja nem származott tőle.

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Napraforgózás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...