Napon szárított paradicsom pesto
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
77 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
120g szárított paradicsom310 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
38.6g szárított paradicsom100 kcal
-
16.1g fenyőmag108 kcal
-
16.1g parmezán sajt63 kcal
-
1.9g fokhagyma3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
27.3g olívaolaj242 kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13771 micro
-
Lut-zea 427 micro
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 135.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2963.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 720 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 55082 micro
-
Lut-zea 1708 micro
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 952.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 17711 micro
-
Lut-zea 549 micro
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Az összes hozzávalót betesszük egy mozsárba...:) Na jó, ez csak vicc volt, beleteszünk mindent az olaj kivételévela cutter-be (aprítógépbe) és jól felaprítjuk vele.
- Amikor kész vagyunk,hozzáadagoljuk az olívaolajat.A mennyiséget 1 dl-ben határoztuk meg, de ez leginkábbmenet közben alakul ki, amennyit felvesz. Arra kellvigyázni, hogy ez egy sűrű paszta és képes lenne meginni egy rakás olajat, de azzal az lenne a gond, hogy amikor felhasználjuk,akkor túlságosan kiengedné a sütéskor, és olajban úszna az étel. Ezért talán inkább az 1 dl környéki mennyiség a megfelelő.
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 24001
- Feltöltés dátuma: 2010. május 04.
Ajánló
Jól használható zöldségfélékhez, húsokhoz, tésztákhoz, kenyérfélékhez (pl.pizza) vagy szendvicsekhez. Finom nyersen is, vagy sütve. Tároláshoz érdemes minél kisebb üvegbe helyezni, lehetőleg olyanba, aminek szűk a szája. Amikor megtöltöttük, még kb 1-1,5 mm olívaolajat öntsünk a tetejére, hogy az oxigéntől lezárja, s amennyire tudjuk, préseljük bele, hogy légbuborékok ne nagyon legyenek benne. De ez minden pestora vonatkozik. pH besorolás: közepesen lúgosít
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sok olasz receptben használnak paradicsomos pestot. Ez nagyon izgalmassá, finommá teszi az ételeket, sokoldalúan felhasználható. Egy gond van vele, hogy a bolti változatot aranyárban mérik. Ezért Mr Smith gondosan utánanézett, hogyan lehetne ezt házilag elkészíteni. Végül erre az eredményre jutottunk, amit jószívvel adunk közre, egyrészt az ára sokkal kedvezőbb, másrészt E-mentes. :)