Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgombócokhoz
-
50g darált marhahús71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A paradicsomszószhoz
-
25g póréhagyma7 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12 kcal
-
30 kcal
-
10 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
A tálaláshoz
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
999
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgombócokhoz
-
200g darált marhahús284 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A paradicsomszószhoz
-
100g póréhagyma27 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50 kcal
-
120 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
A tálaláshoz
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
Összesen
3997
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgombócokhoz
-
7.7g darált marhahús11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
A paradicsomszószhoz
-
3.8g póréhagyma1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
9.2g sárgarépa3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2 kcal
-
19.2g passzírozott paradicsom5 kcal
-
9.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
19.2g vörösbor16 kcal
A tálaláshoz
-
19.2g spagetti tészta71 kcal
-
7.7g parmezán sajt30 kcal
Összesen
154
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3128.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 1306 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 413 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 629 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5172 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 19085 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
999
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 200 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12514.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 451 mg
-
Kálcium 2835 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 631 mg
-
Foszfor 3304 mg
-
Nátrium 5223 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1652 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2514 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1401 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20687 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 76340 micro
-
Lut-zea 2612 micro
Összesen
3997
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 285 micro
-
β-karotin 795 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2933 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A húsgombócokhoz
-
20 dkg darált marhahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
3 ek olívaolaj
A paradicsomszószhoz
-
0.5 közepes db póréhagyma
-
2 kk fokhagymapor
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 db babérlevél
-
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
A tálaláshoz
-
50 dkg spagetti tészta
-
20 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A húsgombócokhoz
- Egy tálban összegyúrjuk a darált húst a fűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
- Megszórjuk bazsalikommal, és kisebb húsgombócokat formálunk belőle. (Ebből az adagból 8 szokott lenni, de lehet nagyobbakat is formázni belőle.)
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és egy párszor óvatosan megforgatva, megsütjük a húsgombócokat.
- Amikor már szépen megpirultak, kivesszük a serpenyőből, és egy papírtörlővel bélelt tálba rakjuk.
- A fennmaradt forró olajban elkészítjük a szószt.Megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, hozzácsavarjuk a fokhagymagranulátumot és a karikákra vágott sárgarépákat.
- Amikor a hagyma megpuhult – de nem barna –, hozzáadjuk a babérlevelet és a liszttel csomómentesre elkevert paradicsomlevet.
- Utána következik a paradicsomkonzerv, és végül de nem utolsó sorban ráöntjük a bort.
- Amikor elkezd forrni, beletesszük a húsgombócokat, alacsonyabb hőmérsékletűre vesszük, és a serpenyőt lefedve, időközönként megkeverve, lassú tűzön 20-30 percig főzzük.
- Közben egy edényben lobogó sós vízben - a zacskón lévő utasítás szerint - főzzük meg a spagettit.
- Receptkönyvben: 351
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 25830
- Feltöltés dátuma: 2011. április 07.
Ajánló
Ha szeretjük a paradicsomos finomságokat, akkor ne szűkölködjünk a sárgarépával, akár "külön" is kínálható. Vagy köretként húsok mellé is kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A paradicsom, a bazsalikom és a parmezán egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől - esetleg vacsorától - "a hasunkban is kisüt a nap".