r
Nosalty Logó

Nagyi cseresznyés piskótája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyi cseresznyés piskótája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5455.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 4155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a folyékony hozzávalókat; a kefirt, olajat és a tojásokat. Amikor jól összekeveredett, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Kavargatjuk, amíg ezek fel nem olvadnak.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd fokozatosan a kefires egyvelegbe szitáljuk, és szépen beleforgatjuk.
  3. Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, melyet előzőleg ki is vajaztunk.
  4. A tetejére adagoljuk a cseresznyét. Én szoktam néha csokoládét és diót is tördelni rá.
  5. Sütőben kb. 30 percig sütjük, de a fogpiszkáló próba eredménye lesz a mérvadó.:)
  6. Amikor kész, fahéjas porcukrot szitálunk a tetejére. (A cseresznye savanykás ízét ellensúlyozzuk vele.) Bármikor elkészíthetjük, hiszen ha nincsen friss gyümölcsünk, a befőtt is tökéletesen megteszi, amit mielőtt a tésztára adagolnánk, jól lecsöpögtetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11944
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám már egészen kislány koromtól kezdve készíti ezt a süteményt. Sosem marad még egy kis morzsa sem belőle!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...