r
Nosalty Logó

Nádor szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nádor szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9460.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    3970 mg
  • Nátrium
    2358 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.1 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 5447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük. Ezután hozzáadjuk apránként a sütőport és a lisztet.
  2. A masszát tovább lágyítjuk a joghurttal és a felvert tojásfehérjével (nem kell keményre verni, a lényeg hogy habos legyen, ezzel is segítve a süti könnyű állagát).
  3. A simára kevert masszát kivajazott tepsibe tesszük, és megszórjuk a tetejét a durvára vágott dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 41540
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Ajánló

A tepsi mérete körülbelüli érték, a sütési idő is ennek függvényében változik. Aki szeretne egy kicsit vastagabb tésztát,  annak ajánlom, hogy kisebb tepsibe tegye, valamint a sütési idő is változhat. Biztosan kész a sütemény, ha szép aranybarna lett a teteje, és a sütibe szúrt hústűn nem maradt tészta! Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem ezt a süteményt, hiszen nagyon gyors és egyszerű finomság. Hideg téli napokon kiváló egy nagy bögre tea vagy tej mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...