r
Nosalty Logó

Nádor szelet

NS
Nádor szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

683
Kalória
11.4g
Fehérje
91.9g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
68.1g
Víz
96.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
60.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9460.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    3970 mg
  • Nátrium
    2358 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    735.1 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 5447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük. Ezután hozzáadjuk apránként a sütőport és a lisztet.
  2. A masszát tovább lágyítjuk a joghurttal és a felvert tojásfehérjével (nem kell keményre verni, a lényeg hogy habos legyen, ezzel is segítve a süti könnyű állagát).
  3. A simára kevert masszát kivajazott tepsibe tesszük, és megszórjuk a tetejét a durvára vágott dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x4

Nagyon szeretem ezt a süteményt, hiszen nagyon gyors és egyszerű finomság. Hideg téli napokon kiváló egy nagy bögre tea vagy tej mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...