Nádor szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
683
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
5447
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
683
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 252.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 769 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9460.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 2531 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 3970 mg
-
Nátrium 2358 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 735.1 g
-
Cukor 482 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 544.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 1563 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 952 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
5447
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük. Ezután hozzáadjuk apránként a sütőport és a lisztet.
- A masszát tovább lágyítjuk a joghurttal és a felvert tojásfehérjével (nem kell keményre verni, a lényeg hogy habos legyen, ezzel is segítve a süti könnyű állagát).
- A simára kevert masszát kivajazott tepsibe tesszük, és megszórjuk a tetejét a durvára vágott dióval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 353
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 119
- Össznézettség: 41540
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Ajánló
A tepsi mérete körülbelüli érték, a sütési idő is ennek függvényében változik. Aki szeretne egy kicsit vastagabb tésztát, annak ajánlom, hogy kisebb tepsibe tegye, valamint a sütési idő is változhat. Biztosan kész a sütemény, ha szép aranybarna lett a teteje, és a sütibe szúrt hústűn nem maradt tészta! Jó étvágyat hozzá! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem ezt a süteményt, hiszen nagyon gyors és egyszerű finomság. Hideg téli napokon kiváló egy nagy bögre tea vagy tej mellé.