Mutatós pizzakorongok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pizzatésztához
-
3 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
45g víz0 kcal
A paradicsomkrémhez
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
A feltéthez
-
28g tonhalkonzerv54 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
Összesen
467
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pizzatésztához
-
12g friss élesztő13 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
180g víz0 kcal
A paradicsomkrémhez
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g oregánó3 kcal
A feltéthez
-
110g tonhalkonzerv218 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
240g paradicsom43 kcal
Összesen
1868
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pizzatésztához
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
12.2g víz0 kcal
A paradicsomkrémhez
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
27.1g konzerv paradicsom4 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
A feltéthez
-
7.5g tonhalkonzerv15 kcal
-
6.8g feta sajt18 kcal
-
6.1g lilahagyma2 kcal
-
16.3g paradicsom3 kcal
Összesen
126
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 805 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 265 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4289 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
467
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5545 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 3221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1060 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 312 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 2152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 17155 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
1868
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1163 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pizzatésztához
- A tésztához 1,8 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd 1-1 kk sóval, cukorral és 3 ek olívaolajjal együtt a liszthez adjuk, és géppel fényesre-hólyagosra dagasztjuk. 2 cipót formálunk belőle, lazán folpack-ba csomagoljuk (kelni fog!), és 20 percre betesszük a hűtőbe.
- A paradicsomkrémhez a kétféle hagymát apróra daraboljuk és megfonnyasztjuk őket 1 ek olívaolajon. Levével együtt adjuk hozzá a paradicsomot és félig lefedve kb. 15 percig forraljuk-sűrítjük, végén sóval, borssal, oregánóval és fél kk cukorral ízesítjük.
- A tonhalat jól lecsepegtetjük, az olajat félretesszük.
- 2 nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk és előmelegítjük a sütőt (alul-felül sütés 200 C).
- A tésztacipókat lisztezett munkalapon 2 rúddá sodorjuk, és 8-8 kb. azonos méretű darabja vágjuk. Lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük, 10-12 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk és a tepsire rakosgatjuk.
- Villával megszurkáljuk őket, vékonyan megkenjük a tonhal olajával és a paradicsomkrém felével, majd 10-12 percre sütőbe tesszük (ha nem légkeveréses a sütőnk, akkor félidőben cseréljük meg a tepsiket).
- A forró tésztakorongokra rákenjük a maradék paradicsomkrémet, tetejükre haldarabkákat és sajtot rakunk, majd további kb. 5 percre visszatesszük sülni.
- A sütőből kivéve paradicsommal és lilahagymával díszítjük őket, és melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 17 perc
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6574
- Feltöltés dátuma: 2012. január 18.
Ajánló
Megjegyzés: A tészta nekem kicsit lágy maradt, de a hűtőből kivéve jó lisztes deszkára tettem, átgyúrtam és így már jól dolgozható tésztát kaptam. Az eredeti recepthez képest (Nők Lapja tavaszi szám) a paradicsomkrémhez duplájára emeltem a mennyiséget, mert még ennyit is bőven elbírnak a kis korongok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Eddig nem sütöttem itthon pizzát, pedig nagyon szeretjük. Megtetszett a recept, gondoltam egyszer ezt is ki kell próbálni... Nagyon finom lett ez a halas változat, persze a feltétek tetszés szerint variálhatók. Készíthetjük két nagy pizzaként is, de vendégvárónak sokkal mutatósabb így, kis pizzafalatkákként és enni is praktikusabban lehet.