r
Nosalty Logó

Mustárszószos sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
vujutka
Mustárszószos sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5714.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    4107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 2250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat minden oldalán bekenjük gazdagon mustárral, majd sózzuk, borsozzuk. Picit lehet állni hagyni, hogy a fűszereket magukba szívják.
  2. Egy teflon edényben olajat melegítünk, és hirtelen barnára sütjük az oldalasokat. Ha kellőképpen megpirultak, kiszedjük a serpenyőből. A vöröshagymát felkockázzuk, és a fokhagymákat is összezúzzuk.
  3. Egy hőálló tálba beletesszük a hagymákat, 3-4 db babérlevelet, majd rá a húsokat. Felöntjük húslével úgy, hogy teljesen ellepje az oldalasokat, alufóliával lefedjük, ha nincs teteje a tálnak.
  4. Addig sütjük, amíg teljesen meg nem puhul az összes. Ha szükséges, sülés közben pótoljuk a folyadékot vízzel. Majd kiszedjük a tálból, és a megmaradt szaftot leturmixoljuk, ha túl sós lenne, öntsünk hozzá vizet.
  5. Ezzel a 'szósszal' tálaljuk majd.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9771
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Ajánló

Tört krumplival isteni finom, de egy könnyű salátával lehet a kalóriatartalmán finomítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustárszószos sült oldalas
vujutka 15 recept

Sokkal puhább így a végeredmény, mint a szokásos módon, a mustár pedig különlegesebb ízt ad neki. Én már lecseréltem a szokásos oldalast erre, szerencsére még senki nem elégedetlenkedett ez miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...