Mustáros vaddisznósült
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
pötyi64
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
A vaddisznósülthöz
-
375g vaddisznóhús458 kcal
-
34 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
A pácoláshoz
-
55g mustár33 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
913
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
A vaddisznósülthöz
-
1500g vaddisznóhús1830 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
A pácoláshoz
-
220g mustár132 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3648
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
A vaddisznósülthöz
-
70.5g vaddisznóhús86 kcal
-
0.7g mangalica zsír6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.7g paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.7g víz0 kcal
A pácoláshoz
Összesen
172
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1311.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 365.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
913
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 333 g
Zsír
-
Összesen 242.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5246.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 2087 mg
-
Nátrium 2439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1461.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
3648
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A vaddisznósülthöz
-
2 teáskanál ételízesítő
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
A pácoláshoz
-
220 g mustár
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A vaddisznósülthöz
- A tarját a sütés előtti napon bepácoljuk.
- A húst 1½ cm-s szeletekre vágjuk.
- A szeletek oldalait bekenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a tálba helyezzük, rétegenként ráreszeljük a fokhagymát, végül ráöntjük az étolajat .
- A tepsit kizsírozzuk/ olajozzuk, majd szorosan egymás mellé fektetjük a húsokat.
- A tetejüket megszórjuk ételízesítővel, a durvára darált borssal, ráreszeljük a fokhagymákat és rákarikázzuk a paprikát. Végül aláöntjük a vizet.
- Szorosan lealufóliázzuk és kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha megpuhult a húsunk, visszatesszük a sütőbe és rápirítunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 47983
- Feltöltés dátuma: 2010. október 10.
Ajánló
Ajánlom mindenkiek, akik szeretik a vadhúsokat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
pötyi64
57 recept
Néha hozzájutunk ehhez a nem mindennapi húshoz. Most ebben a formában csináltam meg a családnak.